Nauwe samenwerking loont!

Door de vlotte samenwerking tussen onze lokale recherche en interventiedienst konden een aantal onderzoeken tot een goed einde gebracht worden en de daders gestraft:

  • Inbrakenreeks te De Pinte, de nacht van 20 op 21 december 2010. In de sneeuw konden de sporen van de verdachte worden gevolgd en met de hulp van o.a. de politie van Rhode & Schelde kon de verdachte Z.J. worden ingerekend. Betrokkene was met de trein van Lille via Gent naar De Pinte gekomen. Hij werd recent veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 4 jaar.
  • Poging inbraak te Sint-Martens-Latem, Speureweg, op 07 december 2010. De verdachte werd betrapt door de thuiskomende bewoonster. Twee jongeren namen de vlucht per fiets waarvan één kon worden staande gehouden. De verdachte, S.E., was met de fiets op de trein van Antwerpen naar Gent gekomen en reed dan met de fiets door naar Sint-Martens-Latem om in te breken. Hij werd recent veroordeeld tot 1 jaar effectieve gevangenisstraf.
  • Na zijn ontslag had de Portugees D.C. de woning waar hij en zijn collega's verbleven in brand gestoken (Nazareth, Steenweg Deinze). Er vielen geen gewonden, de dader werd recent veroordeeld tot 4 jaar cel waarvan 2 jaar met uitstel.


Labels