Nieuw platform voor fietsregistratie: MyBike

Op 23 april werd het nieuwe nationale fietsregistratieplatform gelanceerd: mybike.belgium.be. Via dit platform, dat over de drie gewesten heen werkt, kan je je fiets registreren en identificeren met behulp van een sticker. Zo verklein je het risico op diefstal en heling (doorverkoop) en kan je je fiets sneller terugvinden als die gestolen is.

MyBike

Hoe werkt het?

Het platform is gratis en kan door iedereen gebruikt worden. Het platform werkt zowel voor nieuwe als voor tweedehandsfietsen. Door de QR-code op de sticker te scannen kan iedereen met een smartphone checken of de fiets als gestolen werd opgegeven. Wanneer iemand je gestolen fiets vindt, kan deze persoon je anoniem contacteren via het platform. Ook wanneer de lokale politie je fiets terugvindt, zal je persoonlijk gecontacteerd worden.

Hoe registreer je jouw fiets? 

  1. Maak je profiel aan op mybike​.bel​gium​.be.
  2. Registreer je fiets gratis.
  3. Bestel met één muisklik je sticker.
  4. Binnen de 2 weken ontvang je per post je persoonlijke sticker.
  5. Controleer of de QR code goed leesbaar is door hem tegen je kader te houden. Indien dit het geval is, kleef hem verticaal op het fietskader of op een andere zichtbare plek. Opgelet: maak eerst de plek waar de sticker moet komen schoon en vetvrij. Zo ben je zeker dat de sticker goed kleeft. 

 

Ziezo, vanaf nu is je fiets geïdentificeerd en gekoppeld aan jouw persoonsgegevens!

Meer info?

Voor meer info in verband met de registratie of de doorverkoop van een geregistreerde fiets kan je terecht bij de FAQ’s op mybike.belgium.be

Hulp nodig?

Jouw wijkinspecteur of onze onthaalbediende (09 321 36 00) helpt je graag verder. 

Labels