Veiligheidsenquête

20181105 132237

In het najaar van 2018 lanceerden we onze veiligheidsenquête. Bijna 900 inwoners van De Pinte, Gavere, Nazareth en Sint-Martens-Latem en 70 medewerkers van het korps gaven hierin hun mening over het veiligheidsgevoel en de werking van de politie van Schelde-Leie. Dit zijn de markantste resultaten uit de veiligheidsenquête (download hier het volledige rapport (pdf, 1 MB):

Lees meer →

Politiecafé 12/12

Politiecafe

In ons politiecafé op 12 december gingen we een stapje verder en zaten we met een 70-tal inwoners, beleidsmakers en medewerkers rond de tafel. Met als doel om van elkaar te weten te komen wat we belangrijk vinden rond veiligheid en de werking van de politie.

Lees meer →

Experts op het terrein

Begin 2019 gingen we met het volledige korps aan de slag om alle inzichten en ideeën af te toetsen aan het dagelijkse politiewerk. We organiseerden dit in twee dagen met interactieve rondetafeloefeningen. Rekening houdend met onze troeven én verbeterpunten, met mogelijke perspectieven én hindernissen die op ons afkomen.

Het uiteindelijk resultaat zullen een aantal concrete werkpunten worden, gebundeld in ons nieuw zonaal veiligheidsplan. Dit presenteren we aan de zonale veiligheidsraad op 7 juni 2019.