Agenda politieraad 19 november 2019

Di 12.11.2019 - 12:28
Politieraad2019

Op dinsdag 19 november 2019 om 20u komt de politieraad van de politiezone Schelde-Leie samen in de raadzaal van het gemeentehuis van Gavere.

Deze zitting is openbaar, behalve de beslissingen die betrekking hebben op personen (in geheime zitting). Dit zijn de agendapunten in openbare zitting:

Lees meer →

Loslopende herten: wat te doen?

Vr 08.11.2019 - 10:19
Hert

We krijgen de laatste dagen verschillende meldingen binnen van loslopende herten in Nazareth. Dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen. In het verleden deden we al heel veel inspanningen om de dieren te vangen (netten, verdovingsgeweer,...). Maar door de aard van het beestje is dit uitermate moeilijk: ze zijn zeer schichtig en verplaatsen zich heel snel.

Momenteel zijn er geen aanwijzingen dat het om ontsnapte herten of reeën zou gaan. Aannemelijker is dat het wilde dieren zijn die zich bewegen tussen het Parkbos en de Vlaamse Ardennen. Enerzijds mogen we dus dankbaar zijn dat de dieren het goed doen. Anderzijds begrijpen we dat het imposant is om een hert op je pad tegen te komen.

Wat kunnen we doen?

  • Als de dieren voor overlast zorgen, is er geen twijfel en bel je ons onmiddellijk via 101.
  • Zie je een hert lopen en bel je de politie? Hou er dan best rekening mee dat we geen onmiddellijke oplossing kunnen bieden. De dieren verplaatsen zich razendsnel waardoor ze achteraf heel moeilijk te lokaliseren zijn.

In de komende dagen plannen we een overleg met de brandweer en het Agentschap voor Natuur en Bos.

(foto: Maureen Van Herzeele‎)

18/11: start controles fietsverlichting

Wo 06.11.2019 - 10:53
LichtOp2019

Op maandag 18 november start politie Schelde-Leie met controles op fietsverlichting. Want, de dagen worden donkerder en dan ben je als fietser nog kwetsbaarder dan anders. De controleacties zullen door de politie op geregelde tijdstippen gehouden worden en dit tot februari volgend jaar.

Fietsers die met een slechte of niet-verlichte fiets op pad gaan, riskeren een boete van 58 euro. Een gewaarschuwd fietser is er dus twee waard!

Lees meer →