Onze organisatie

33714529 841369742730775 4327868373279965184 o

Welkom op de website van de Lokale Politie Erpe-Mere/Lede

Met meer dan 90 enthousiaste medewerkers streeft de politiezone Erpe-Mere/Lede dagelijks naar een optimale tevredenheid van de inwoners, de bezoekers van onze gemeenten en onze overheden.

Dit willen we bereiken door het leveren van kwaliteitsvolle diensten gebaseerd op de principes van een gemeenschapgerichte politiezorg. We hechten hierbij groot belang aan een zichtbare en aanspreekbare politie.

Samen met u en onze overheden willen wij meewerken aan uw veiligheid en aan een omgeving waar het aangenaam te vertoeven is. Hierbij willen wij graag rekenen op uw burgerzin en meldingsbereidheid inzake overlast, criminaliteit, verkeersproblemen en andere fenomenen die een negatieve invloed kunnen hebben op het dagelijkse leven in onze gemeenten. Samen kunnen we dit zeker aan!

Op deze website vindt u informatie over onze politiezone, de geplande activiteiten, de resultaten van verkeersacties en nog tal van andere weetjes met betrekking tot onze dienstverlening.

In een wereld van moderne communicatie wordt de website tevens gebruikt om verantwoording af te leggen. Vragen, opmerkingen of suggesties zijn dan ook steeds welkom en zullen ons toelaten om verder te groeien en te verbeteren waar nodig.

Samenstelling korps

Het korps wordt ingedeeld in 4 directies:

  • Directie operaties, bestaande uite de dienst interventie- en projectwerking en de dienst verkeer & mobiliteit;
  • Directie gebiedsgebonden politiezorg, bestaande uit de dienst buurtwerking en onthaal en de dienst maatschappelijke zorg;
  • Directie operationele steun, bestaande uit de lokale recherchedienst en het lokaal informatiekruispunt en de dienst informatica;
  • Directie niet-operationele steun, bestaande uit de het politie- en personeelssecretariaat, de dienst financieel beheer en de dienst logistiek beheer.

Korpsstructuur