Onthaal op afspraak

Vr 20.09.2019 - 10:56

Klacht of aangifte bij de politiezone Erpe-Mere/Lede? Voortaan kan dit op afspraak!

Op 1 oktober start politiezone Erpe-Mere/Lede in het politiehuis te Lede met onthaal op afspraak. Maak voortaan eerst een afspraak en kom dan langs om een klacht in te dienen of een aangifte te doen.

Waarom een afspraak?

Het grote voordeel van werken op afspraak is dat je niet hoeft te wachten. Je wordt dus sneller geholpen en ook meteen door de juiste persoon. Je privacy vaart er wel bij (er staat nu immers niemand achter je te wachten) en bovendien weet je op voorhand welke documenten je moet meebrengen.

Hoe maak je een afspraak?

Je kunt makkelijk zelf online een afspraak maken op www.lokalepolitie.be/5441. Heb je geen internet of twijfel je of je wel aangifte moet doen? Neem dan telefonisch contact op met onze dienst Onthaal via 053 60 64 64. Een medewerker geeft je graag advies en maakt eventueel voor jou een afspraak. Let op: telefonisch contact opnemen met onze politiezone kan enkel tijdens de kantooruren.

Openingsuren

Om de kwaliteit en de dienstverlening van het onthaal in het politiehuis te Lede te verbeteren, zijn ook de openingsuren aangepast.

Nieuwe openingsuren:

Maandag 08:00 - 17:00 uur
Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag 08:00 - 17:00 uur
Donderdag 08:00 - 19:00 uur
Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
Zaterdag 09:00 - 12:00 uur

Voor aangifte van volgende feiten kan je terecht op www.police-on-web.be

• fietsdiefstal
• bromfietsdiefstal
• winkeldiefstal
• vandalisme
• graffiti

Online afspraak PZ Erpe-Mere/Lede


Bekijk hier het infofilmpje

Vakantietoezicht

Do 27.06.2019 - 9:38

De vakantie staat voor de deur en dit is een drukke periode voor inbrekers. Heel veel mensen zijn op reis en met wat geluk hebben ze hun woning min of meer onbewaakt achtergelaten. Met een paar kleine ingrepen maakt u het voor dieven oninteressant om net uw woning uit te kiezen.

Wees discreet

Trek in ieder geval niet de aandacht van potentiële inbrekers door tegen iedereen te vertellen dat u op reis vertrekt of door een briefje op deur of raam te plakken voor de bakker of melkboer die aan huis levert. Wees ook uiterst voorzichtig met wat u op Facebook, Twitter of andere sociale netwerksites schrijft. Dieven lezen namelijk mee.

Zorg ervoor dat iemand uw brievenbus regelmatig komt leegmaken. Een volle brievenbus is voor een dief een signaal dat de bewoner voor langere tijd afwezig is. De persoon die uw brievenbus leegmaakt kan ook de rolluiken of gordijnen openen of sluiten en indien nodig het gras maaien of de haag snoeien.

Bescherm uw goederen

Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch vergeten mensen het af en toe: sluit alle deuren, ramen (ook die van de kelder), koepels en dakvensters. Laat ook geen ladders of gereedschap slingeren in de tuin. Bedenk dat een inbreker na gemiddeld drie minuten zijn poging staakt, omdat na die tijd het risico aanzienlijk vergroot. Bewaar waardevolle voorwerpen in een kluis en wanneer dat niet kan, noteer dan de serienummers en verberg ze op een niet voor de hand liggende plaats.

Sleutels en alarm

Laat uw sleutels niet in het slot zitten: geef ze aan de persoon die uw brievenbus komt leegmaken of neem ze mee.

Activeer het alarm wanneer u vertrekt en breng de alarmcentrale op de hoogte van uw afwezigheid.

Lokale politie

Naast tal van eenvoudige preventiemaatregelen die u zelf kan nemen, kan ook de lokale politie een oogje in het zeil houden tijdens uw afwezigheid. Deze service is bovendien geheel gratis.

Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

Opgelet: bezorg het ingevulde formulier minstens 7 dagen voor vertrek.

Tijdens je afwezigheid komt de politie regelmatig een kijkje nemen aan jouw woning. Dat gebeurt zowel overdag als 's nachts. Wanneer problemen of onregelmatigheden worden vastgesteld, verwittigt de politie een van de contactpersonen die je hebt opgegeven.

BE Alert Meteen verwittigd bij een noodsituatie

Vr 17.08.2018 - 14:15
Be alert logo 1

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie.

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert kan je binnenkort ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail.

Lees meer →