Preventietips gauwdiefstallen

Vr 15.06.2018 - 9:33
Loop niet te koop met je waardevolle voorwerpen tips

Gauwdiefstallen komen frequent voor, vooral op drukke momenten wanneer de dieven kunnen opgaan in de menigte. Het moment dat het slachtoffer het niet verwacht slaan ze toe.

Hoe gaan zakkenrollers te werk?

Zakkenrollers bedenken verschillende scenario's. Daarvoor werken ze vaak in team, de één leidt je af terwijl de ander je besteelt en nog een ander er met de buit vandoor gaat. Enkele voorbeelden:

Je aandacht afleiden

Dicht bij je komen

Meegraaien wat er te stelen valt

Lees meer →

Het nieuwe aangiftesysteem voor bewakingscamera’s is beschikbaar.

Di 12.06.2018 - 15:32
Camera10

Ongeacht of u een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van uw woning, in een supermarkt, of zelfs op een industriële site, let op! Vanaf 25 mei 2018 treden de wijzigingen met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's in werking. Voortaan dienen uw bewakingscamera's te worden aangegeven bij de politiediensten.

Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera's zijn camera's aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Vanaf vandaag moeten bewakingscamera's worden aangegeven via een elektronisch loket dat eveneens de aangiften van alarmsystemen ontvangt (www.aangiftecamera.be).

Lees meer →

Wanneer mag je een dashcam gebruiken en wanneer niet?

Wo 16.05.2018 - 16:32
Dashcam 0

Steeds vaker duiken op het internet filmpjes op die met dashcams gemaakt zijn. Als een persoon kan worden geïdentificeerd op basis van de beelden, moet die zijn toestemming geven voor verspreiding van de beelden (zie themadossier "recht op afbeelding"). Maar wat zijn de andere regels voor dashcams?

Het volledig artikel vind je terug op de site van de gegevens-beschermingsautoriteit: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/dashcams