Wanneer mag je een dashcam gebruiken en wanneer niet?

Wo 16.05.2018 - 16:32
Dashcam 0

Steeds vaker duiken op het internet filmpjes op die met dashcams gemaakt zijn. Als een persoon kan worden geïdentificeerd op basis van de beelden, moet die zijn toestemming geven voor verspreiding van de beelden (zie themadossier "recht op afbeelding"). Maar wat zijn de andere regels voor dashcams?

Het volledig artikel vind je terug op de site van de gegevens-beschermingsautoriteit: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/dashcams

Procedure verkeersboetes gewijzigd

Di 03.04.2018 - 14:27

Recent trad een nieuwe procedure in werking voor de verwerking van verkeersboetes.

ÉÉN BRIEF
Voortaan ontvangt de overtreder slechts één brief met zowel het PV vd vaststelling als de overschrijving voor de geldboete. Het beheer van de verkeersboetes is nu nationaal geregeld via een nieuw platform. Via dit platform worden alle verkeersovertredingen - vastgesteld met een 'onmiddellijke inning' - beheerd, afgeprint en verstuurd.

Lees meer →

Een nummerplaat voor elke bromfiets en lichte vierwieler!

Di 17.10.2017 - 10:05
Scooter

Alle bromfietsen en lichte vierwielers die in België op de openbare weg rijden, moeten ingeschreven zijn.

  • De brommers, meer bepaald voertuigen met twee wielen (categorieL1e) of met drie wielen (categorie L2e) uitgerust met een maximum cilinderinhoud van 50 cc of 4 kW en waarvan de maximumsnelheid niet hoger ligt dan 45 km/uur.
  • De lichte vierwielers, meer bepaald de voertuigen waarvan het lege gewicht niet meer bedraagt dan 350 kg, uitgerust met een cilinderinhoud van 50 cc of 4 kW en waarvan de maximumsnelheid niet hoger ligt dan 45 km/uur.
Lees meer →