Het nieuwe aangiftesysteem voor bewakingscamera’s is beschikbaar.

Di 12.06.2018 - 15:32
Camera10

Ongeacht of u een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van uw woning, in een supermarkt, of zelfs op een industriële site, let op! Vanaf 25 mei 2018 treden de wijzigingen met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's in werking. Voortaan dienen uw bewakingscamera's te worden aangegeven bij de politiediensten.

Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera's zijn camera's aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Vanaf vandaag moeten bewakingscamera's worden aangegeven via een elektronisch loket dat eveneens de aangiften van alarmsystemen ontvangt (www.aangiftecamera.be).

Lees meer →

Wanneer mag je een dashcam gebruiken en wanneer niet?

Wo 16.05.2018 - 16:32
Dashcam 0

Steeds vaker duiken op het internet filmpjes op die met dashcams gemaakt zijn. Als een persoon kan worden geïdentificeerd op basis van de beelden, moet die zijn toestemming geven voor verspreiding van de beelden (zie themadossier "recht op afbeelding"). Maar wat zijn de andere regels voor dashcams?

Het volledig artikel vind je terug op de site van de gegevens-beschermingsautoriteit: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/dashcams

Procedure verkeersboetes gewijzigd

Di 03.04.2018 - 14:27

Recent trad een nieuwe procedure in werking voor de verwerking van verkeersboetes.

ÉÉN BRIEF
Voortaan ontvangt de overtreder slechts één brief met zowel het PV vd vaststelling als de overschrijving voor de geldboete. Het beheer van de verkeersboetes is nu nationaal geregeld via een nieuw platform. Via dit platform worden alle verkeersovertredingen - vastgesteld met een 'onmiddellijke inning' - beheerd, afgeprint en verstuurd.

Lees meer →