Feedback CODE ROOD buurtinformatienetwerken

Op dinsdag 27/07/2021 werden in onze politiezone twee buurtinformatienetwerken geactiveerd.





 

BIN

CODE ROOD BIN VLOTTERONDEGEM: 

CICOV: Verdacht persoon. Windmolenstraat Vlekkem. 27/07 om 15:00 - uitkijken naar verdacht persoon: getaande huidskleur, 30er, kort opgeschoren haar, litteken in het aangezicht, mogelijks groen t-shirt.



CODE ROOD BIN BAMBURST:

Verdacht pers. Windmolenstrt Vlekkem, 27/07 15:00 - uitkijken nr verdacht persoon: getaande huidskleur, 30er, kort haar, litteken in gezicht, groen T-shirt



Ook BIN ZOHEHO (Sint-Lievens-Houtem en Letterhoutem) werd opgestart. 

De ploegen van de Federale wegpolitie Oost-Vlaanderen (WPR) kregen op dinsdag 27/07/2021 omstreeks 13:40 uur een verdacht voertuig in het oog. Het voertuig is beginnen spookrijden op de E17. De verdachte persoon heeft omstreeks 15:24 uur zijn voertuig met draaiende motor achtergelaten op de E40 en is te voet weggevlucht richting Vlekkem. De politiezones van Erpe-Mere/Lede en Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem zijn in bijstand gekomen. Daarna volgde een zoektocht naar de verdachte persoon door de WPR, RAGO-politiehelikopter en een speurhond samen met de lokale politiezones. BIN Vlotterondegem en BIN ZOHEHO zijn in eerste instantie opgestart. Een half uur later is ook BIN BAMBURST geactiveerd. Het BIN bericht en de exacte beschrijving werden snel gedeeld via sociale media. Ook de aanwezigheid van de politiehelikopter zorgde voor de nodige belangstelling. Door info van verschillende getuigen kon er gericht gezocht worden naar de verdachte. Iets na 17 uur heeft men de verdachte kunnen lokaliseren. De 'gouden' tip kwam van een zeer alerte burger te Erondegem. De verdachte kon enkele minuten later, door onze diensten, gearresteerd worden. 



Graag uiten we onze dank aan alle leden van de buurtinformatienetwerken en alle getuigen die ons geholpen hebben in de zoektocht naar de verdachte persoon. Een mooi resultaat van een sterke samenwerking. 



Onze boodschap blijft: Iets verdachts gezien? Bel onmiddellijk 101!

Meer info over een buurtinformatienetwerk: zie hier.

 

Lokale Politie

Politiezone Erpe-Mere/Lede

Hoogstraat 175 · 9340 Lede

Tel.:   +32 53 60 18 18

Email: PZ.ErpeMereLede@police.belgium.eu

https://www.politie.be/5441/

Labels