ANPR statistiek

Sinds 01/01/2016 t.e.m. 31/12/2016 werden door onze ANPR-camera's ("automatische nummerplaatherkenning") maar liefst 29.965.662 voertuigen gecontroleerd.

In 2015 werden er 14.741.464 geregistreerd. Deze verdubbeling is te wijten aan een aanzienlijke uitbreiding van ons vast ANPR-netwerk.

Hiervan waren er uiteraard opnieuw een heleboel voertuigen 'niet helemaal' in orde. Zo werden er gedurende de loop van deze periode 30 PV' s opgesteld inzake niet geldig gekeurde voertuigen, niet verzekerde voertuigen en PV' s van waarschuwing inzake slecht leesbare kentekenplaten.

Er werden tevens 140 lokale, verdere onderzoeken en 86 onderzoeken binnen andere eenheden dan de PZ Erpe-Mere/Lede opgestart naar aanleiding van inbraken, diefstallen uit voertuigen, winkeldiefstallen, diefstallen van voertuigen, aanrijdingen met vlucht, opvolging radicalisme enz...

Er werden ook 20 voertuigen uit het verkeer gehaald en gecontroleerd, welke na controle wel in orde bleken te zijn.

Sinds de uitbreiding van het ANPR-netwerk heeft de politiezone Erpe-Mere/Lede dit jaar alvast een zeer goede start gehad bij het vatten van verdachten allerhande en overtreders.