Structureel onderhoud op N9 in Oordegem



PERSMEDEDELING

08/09/2016



AGENTSCHAP WEGEN & VERKEER

Structureel onderhoud op N9 in Oordegem (Lede)



Het wegdek van de N9 (Grote Steenweg) te Oordegem (Lede) tussen de Fauconniersmolen en de grens met Westrem is dringend aan vernieuwing toe. Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert in een nieuw wegdek, fietspaden en parkeerstroken. Op 19 september gaan de werken van start. Ze zullen normaal gezien 2 maanden duren, maar zijn weersafhankelijk.

Wat houden de werken in?

Om het rijcomfort en de veiligheid voor de weggebruikers te verhogen, moeten zowel de betonnen rijweg, de parkeerstroken als de fietspaden inclusief de fundering vernieuwd worden tussen de Fauconniersmolen en de grens met Westrem. De indeling van de weg wijzigt niet. De nieuwe rijweg en het fietspad worden in beton aangelegd, de parkeerstroken in asfalt. Het agentschap kiest voor een betonnen fietspad omdat er meteen naast het fietspad bomen staan.



Dit onderhoud staat los van de heraanleg van de doortocht Oordegem. Het was de bedoeling om beide werken samen uit te voeren, maar helaas kunnen de werken voor de doortocht nog niet aanvatten. Gelet op de slechte staat van de rijweg is het noodzakelijk om het onderhoud uit te voeren voor de winterperiode.

Verkeerssituatie en bereikbaarheid

Om de werken op een veilige en kwalitatieve manier uit te voeren, gaat de rijrichting Gent dicht voor het verkeer. Richting Aalst kan het verkeer wel langs de werfzone. Fietsers krijgen een dubbelrichtingsfietspad langs de zijde van de weg waar niet gewerkt wordt. Er zal een parkeerverbod gelden in de werfzone.

Omleidingen

Vrachtwagens en doorgaand verkeer richting Gent rijden om via de N46 (vanaf kruispunt Vijfhuizen), oprit E40 te Erpe-Mere, E40, afrit Wetteren en N42.



Lokaal autoverkeer richting Gent wordt omgeleid via Oordegemkouter, Molenhoek, Kapellenhoek, Oud-Smetlede, Smetledesteenweg, Zuidlaan (N417) en Massemsesteenweg (N462).



Fietsers zullen via tijdelijke oversteken naar het fietspad aan de overzijde worden geleid, dit fietspad zal tijdelijk worden ingericht als dubbelrichtingsfietspad.



Ook de bussen van De Lijn rijden om. Info over de omleiding en de tijdelijke bushaltes is te vinden aan de bushaltes zelf.