Regels voor elektrische steps en andere voortbeweginstoestellen

Di 20.08.2019 - 14:44
Monopattini elettrici 2

Context

De Belgische wetgever verhoogde recent de bepaalde maximumsnelheid voor gemotoriseerde voortbewegingstoestellen van 18 km/u naar 25 km/u. De Wet wordt hiermee aangepast aan de Europese regelgeving en is van toepassing vanaf 31 mei 2019.

Nieuwe wetgeving vanaf 31 mei 2019
In de praktijk was het zo dat de meeste elektrische steps en andere voortbewegingstoestellen al snelheden tot 25 km / uur haalden, gelet de Europese typegoedkeuring al wel toeliet om deze producten zo te ontwerpen. De Belgische verkeerswetgeving liep hierop achter en moest dus dringend worden aangepast.

Lees meer =>

Fietsen naast elkaar.

Do 28.02.2019 - 8:38
Fietsers naast elkaar

Wanneer mogen fietsers naast elkaar rijden?

Als er een fietspad is, mogen fietsers er met zoveel personen naast elkaar rijden als de breedte van het fietspad toelaat. De voorwaarde is wel dat ze de andere weggebruikers niet hinderen of in gevaar brengen. Is er geen fietspad, dan wordt het iets complexer. Eén regel blijft wel dezelfde: op de rijbaan mogen fietsers nooit met meer dan twee naast elkaar rijden.

Lees meer =>

NIEUWE CAMPAGNE ROND VEILIGE VOLGAFSTAND

Vr 01.02.2019 - 10:10
Volgafstand

Voldoende afstand houden tot je voorligger is essentieel om kop-staartaanrijdingen te vermijden. Toch blijkt de gemiddelde Vlaming het moeilijk te hebben om die basisregel in de praktijk te brengen. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde lanceert daarom een campagne die bestuurders helpt om altijd op een veilige afstand van elkaar te rijden onder het motto 'Last Night A DJ Saved My Life'!

Lees meer =>