2 verdachten inbraak Gavere gevat

Op woensdag 27 maart 2024 melden alerte buurtbewoners van de Arboretumstraat in Gavere een verdachte toestand. Twee verdachte personen bellen aan aan een reeks woningen met de vraag of de woning te huur staat. De interventieploeg van politie Schelde-Leie gaat ter plaatse. 

Tijdens het aanrijden kruisen ze een voertuig met Franse nummerplaat. Wanneer ze besluiten over te gaan tot controle neemt het voertuig de vlucht. Het komt tot een achtervolging waarbij het voertuig van de verdachten uit het zicht verdwijnt. 

Kort daarop wordt het voertuig aangetroffen in Wijnhuisveld, Zingem. De verdachten namen de benen maar werden niet veel later aangetroffen in een apotheek. Zij werden daarop gearresteerd en overgebracht naar het hoofdcommissariaat van politiezone Schelde-Leie. Het blijkt om minderjarigen te gaan, een jongeman en een meisje. Beiden konden gelinkt konden worden aan een eerdere inbraak. De buit (juwelen en cash geld) werd gedeeltelijk gerecupereerd en terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaars. Het parket OVL besliste hen onmiddellijk te dagvaarden. Beiden zullen binnen de drie weken voor de jeugdrechtbank in Gent moeten verschijnen.