Resultaten flitsmarathon 5 en 6 oktober 2022

De zeventiende editie van de flitsmarathon startte op woensdag 5 oktober om 6 uur ’s ochtends en duurde 24 uur (tot donderdag 6 oktober om 6 uur). Ook de Verkeersdienst van de Gentse lokale politie organiseerde extra snelheidscontroles. Onze camera’s registreerden 4728 passages, daarvan reden 543 (11,48%) bestuurders te snel. Dit cijfer ligt opvallend hoger dan de resultaten van de vorige flitsmarathon (3,8%). In totaal komen 13 bestuurders in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs.

De Gentse politie controleerde op vier locaties: Deinsesteenweg (max. 70 km/h), Industrieweg (max. 90 km/h), Kortrijksesteenweg (max. 50 km/h) en de John F. Kennedylaan (max. 90 km/h).

Het hoogste overtredingspercentage noteerden we op de Deinsesteenweg (70 km/h), daar reed maar liefst 22,9% van de gecontroleerde bestuurders te snel. 5 bestuurders komen in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs – één van hen werd geflitst aan 117 km/h.

Op de Kortrijksesteenweg reed 10,33% van de gecontroleerde bestuurders te snel (max. gemeten snelheid 84 km/h) en op de John F. Kennedylaan duwde 6,96% het gaspedaal te diep in. Daar haalde een snelheidsduivel 156 km/h. Samen met nog 5 andere bestuurders komt die in aanmerking voor de intrekking van het rijbewijs.

Tot slot reed 5,72% van de gecontroleerde bestuurders op de Industrieweg te snel. Eén van de bestuurders werd daar geflitst aan 148 km/h. Twee bestuurders komen in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs.

Ook in de toekomst zullen de Gentse flikken blijven controleren op overdreven snelheid. Onze anonieme flitsvoertuigen controleren bijna elke dag op verschillende locaties in en rond Gent.

Labels