Resultaten flitsmarathon 23-03-2022

Tijdens de Flitsmarathon gisteren zetten de Gentse Flikken hun flitsvoertuig op verschillende locaties in. 1.729 voertuigen passeerden onze camera, daarvan reden er 65 (3,8%) te snel. Dit cijfer ligt lager dan de resultaten van de vorige flitsmarathons. De vorige flitsmarathon (6 oktober 2021) was een uitschieter: 10% van de gecontroleerde bestuurders werd geflitst en 7 rijbewijzen werden toen ingetrokken. Tijdens de flitsmarathon van 21 april vorig jaar sloten we de dag af met 3 ingetrokken rijbewijzen en een overtredingspercentage van 5% - toen lag het landelijke gemiddelde overtredingspercentage op 2,8%.

Het hoogste overtredingspercentage noteerden we gisteren in de J.F. Kennedylaan (90 km/h), daar reed 6,5% te snel. Eén bestuurder komt in aanmerking voor de intrekking van het rijbewijs, zijn voertuig werd geflitst aan 152 km/h. Daarnaast controleerden we nog op 3 andere locaties. In Sint-Kruis-Winkeldorp stelden we geen overtredingen vast. In de Gasmeterlaan reed 2,7% te snel en riskeren twee snelheidsduivels de intrekking van hun rijbewijs. De hoogst gemeten snelheid bedroeg er 99 km/h. In de Blaisantvest (50 km/h) reed 3% te snel en noteerden we 75 km/h als hoogste snelheid.

De Gentse Flikken pleujen nie als het om overdreven snelheid gaat: onze anonieme flitsvoertuigen doen quasi elke dag verschillende locaties in de Arteveldestad aan. Zo is het elke dag een beetje flitsmarathon.

Labels