Europese Dag van het Slachtoffer

Do 22.02.2018 - 8:58
Logo SO politie web nieuw

Op donderdag 22 februari 2018 is het de jaarlijkse Europese Dag van het Slachtoffer. De gelegenheid bij uitstek om het voltallige korps te bedanken voor de dagelijkse warme omgang en opvang van slachtoffers - elke dag opnieuw. Het is zo belangrijk voor slachtoffers dat politie zorg draagt voor hen, niet alleen om de onmiddellijke gevolgen te verzachten maar ook voor de latere verwerking van het gebeuren is dit onbetaalbaar.

Lees meer →

Klikvast in de auto, ook voor kinderen

Di 20.02.2018 - 9:46
Kinderzitje

Slechts 23% van de kinderen kleiner dan 1m35 wordt op een volledig correcte manier vervoerd in de wagen. Nog problematischer is dat 13% van de kinderen zelfs helemaal niet wordt vastgemaakt. Zo blijkt uit een nieuwe grootschalige studie van Vias institute. Kinderbeveiligingsssystemen verminderen de kans op dodelijke verwondingen bij een ongeval met 70% voor kinderen jonger dan 1 jaar en met 55% voor kinderen tussen 1 en 4 jaar. Elk jaar krijgen ongeveer 5000 ouders een boete van 174 euro omdat ze de wet rond kinderzitjes overtreden hebben.

Lees meer →

Last night a dj saved my life

Do 08.02.2018 - 10:00
Last night

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceerde vorige week een opvallende en muzikale campagne tegen bumperkleven. Bumperkleven is één van de grootste ergernis op onze (snel)wegen. De komende weken staat de boodschap Last Night A DJ Saved My Life ook op het wegdek geschilderd, op de E19 in Machelen richting Antwerpen en op de E40 in Denderleeuw richting Brussel. De slogans op het wegdek staan over een afstand van 70 meter geschilderd, bij benadering de afstand die je in twee seconden aflegt als je op de autosnelweg 120 kilometer rijdt. Dat refreintje duurt exact twee seconden, en dat is de veilige afstand van je voorligger op de snelweg. Zing je de iets langere versie "Last night a DJ saved my life from a broken heart," kom je uit op drie seconden. En dat is de afstand die je moet aanhouden bij nat weer.

Lees meer →