Iets verdacht gezien? Bel 101!

Do 19.10.2017 - 11:00
Cartoon melden verdacht gedrag

Sociale controle is een belangrijk instrument in de strijd tegen woninginbraken. Handelingen en gedragingen die je verdacht voorkomen, meld je best onmiddellijk. Ook al heb je geen concrete aanwijzingen dat het om een misdrijf gaat - als je het zaakje niet vertrouwt, verwittig je best meteen de politie. Elke ernstige melding wordt onderzocht. De politie gaat de gedragingen na, komt indien nodig ter plaatse en tracht een eventueel misdrijf te stoppen of te voorkomen. Het zou niet de eerste keer zijn dat een woninginbraak door de waakzaamheid van een burger kan verijdeld worden.

Lees meer →

Laat je niet in de luren leggen

Ma 16.10.2017 - 11:00
1 dag niet 2016 diefstal met list

Als een onbekende aanbelt, let dan goed op. Listige dieven durven zich wel eens uitgeven voor een politie-inspecteur of een meteropnemer / technicus van een water- of elektriciteitsmaatschappij. De dief vraagt dan toegang tot de woning, eventueel samen met een kompaan. Eens binnen wordt de bewoner afgeleid en ondertussen pleegt men een diefstal.

Lees meer →

Inbraakpreventietips voor (ver)bouwers

Wo 11.10.2017 - 14:21
1 dag niet woning beveiligen

Ga je binnenkort bouwen of verbouwen? Heb je je dan al afgevraagd hoe je je woning zal beveiligen tegen inbrekers? Je hoeft je huis of appartement daarom niet om te bouwen tot een versterkte burcht. Soms kan je met een paar kleine aanpassingen het risico op inbraken al sterk verkleinen. Onze diefstalpreventieadviseurs kunnen daarbij helpen. Ook bij nieuwbouw kan op basis van het plan al een eerste advies worden gegeven.

Lees meer →