Over welke sociale media-kanalen beschikt Politie Gent?

De Gentse politie is al een aantal jaren aanwezig, bereikbaar en aanspreekbaar op sociale media.

Onze sociale mediakanalen zijn open en toegankelijk voor iedereen. Via deze kanalen willen we als politie laten zien waar we voor staan en wat we doen. We gebruiken ze als conversatiemiddel waarbij het toegelaten is om op berichten te reageren en eventueel vragen te stellen.

Twitter

Sinds maart 2016 is de Gentse politie actief aanwezig op Twitter. Met de gebruikersnaam @GentseFlikken communiceren en delen we actief berichten via dit kanaal. Voornamelijk bij crisissituaties - waarbij snelle communicatie noodzakelijk is - wordt Twitter gebruikt.

Facebook

Eind 2016 zijn we gestart met een Facebook-pagina. Via deze pagina willen we meer mensen bereiken en onze boodschappen nog meer uitdragen.

Op onze Facebook-pagina hebben we bovendien twee fotoalbums, nl. "Gevonden Voorwerpen" en "Fiets zoekt eigenaar".

Gevonden voorwerpen

In dit fotoalbum vind je de meest markante en herkenbare gevonden voorwerpen die bij ons worden binnengebracht.

Herken je jouw voorwerp? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de Cel Gevonden en Verloren Voorwerpen. Dit kan door een privébericht via Facebook te sturen naar de Gentse flikken of door een mail te sturen naar GevondenVoorwerpen.Gent@police.belgium.eu.

Fiets zoekt eigenaar

Het terug bezorgen van gestolen fietsen aan de rechtmatige eigenaar(s) blijft een probleem. Met het project “Fiets zoekt eigenaar” zet Politie Gent 100% in op hun eigen sociale media-kanalen om zo de juiste fiets bij de juiste eigenaar terug te bezorgen. Herken je een fiets? Laat het dan zeker weten! Dit kan door via Facebook een privébericht naar de Gentse Flikken te sturen of via mail naar FietsZoektEigenaar.Gent@police.belgium.eu.Vergeet niet om in dit bericht het vermelde labelnummer van de fiets én je contactgegevens (gsm-nummer en mailadres) te vermelden zodat de politie jou dan kan contacteren.

Instagram

Ook op Instagram zijn we aanwezig! Via @GentseFlikken willen we onze volgers af en toe een blik voor én achter de schermen van onze politiezone geven. Wil je graag wat beelden en/of foto's zien van ons? Dan is het volgen van onze Instagram-account een goede tip!

LinkedIn

Interesse in een job bij de Gentse flikken? Hou dan zeker onze LinkedIn-pagina in de gaten!

Op onze jobsite www.honderdprocentflik.be vind je alle informatie als je graag een echte Gentse flik wil worden.

YouTube

De Politie Gent beschikt ook over een YouTube-kanaal waar er korte filmpjes worden gepost o.a. in het kader van onze rekruteringscampagne 100% (FL)IK.

Huisregels

Onze sociale mediakanalen zijn open en toegankelijk voor iedereen. Via deze kanalen willen we als politie laten zien waar we voor staan en wat we doen. We gebruiken ze als conversatiemiddel waarbij het toegelaten is om op berichten te reageren en eventueel vragen te stellen. Natuurlijk willen we wel dat het aangenaam blijft voor iedereen. Daarom gelden er een aantal huisregels op onze sociale media. Deze huisregels kan je hier nalezen (voor een optimaal resultaat best in Google Chrome of Edge.)

Hier niet

De Politiezone Gent sluit zich aan bij de campagne Hier niet en heeft het initiatief mee ondertekend.

Het Hier Niet-initiatief legt huisregels vast voor online reacties. Met deze regels willen we er mee voor zorgen dat sociale media-kanalen een plaats zijn waar je voelt dat je kan zeggen wat je denkt, op een respectvolle manier. Zo houden we het leefbaar voor de beheerders van de sociale netwerken en voor iedereen die meeleest.

Reacties en interacties zijn het hart van sociale media. Dus vragen stellen, commentaar of kritiek geven, mag allemaal. Moeten we het altijd eens zijn met elkaar? Zeker niet. Gebruik je recht op vrije meningsuiting en schreeuw je mening gerust van de sociale media daken. Maar, er zijn grenzen.

Haatspraak? Scheldpartijen? SPAM? Hier niet.

Update januari 2023

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Gent via het contactformulier of telefonisch via 09 266 61 11.