Resultaten verkeerscontroles 07-09/10/2022

Afgelopen weekend controleerde de politie op diverse verkeersinbreuken.

10 chauffeurs betrapt op gsm-gebruik 

Vrijdagavond werden controledispositieven opgesteld in de Kortrijksesteenweg (ter hoogte van het Parkbos) en de Charles de Kerchovelaan. Daarbij werden 10 bestuurders betrapt op het gebruik van de gsm tijdens het rijden. Drie bestuurders reden onder invloed van alchol, één van hen moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren omdat hij 1,77 promille blies.

Overdreven snelheid: 1 rijbewijs ingetrokken

Zondagochtend controleerde de politie op overdreven snelheid in de Godshuizenlaan en de Franklin Rooseveltlaan. Op beide locaties geldt een snelheidslimiet van 50 km/h. In de Godshuizenlaan werden 185 voertuigen gecontroleerd en bleek 11% (21 bestuurders) in overtreding. Eén chauffeur komt in aanmerking voor de intrekking van het rijbewijs, hij werd geflitst aan 91 km/h. In de Franklin Rooseveltlaan passeerden 406 voertuigen het anonieme flitsvoertuig. 24 bestuurders (6%) reden te snel.

Een fietser en drie Nederlanders passeren een controledispositief...

Nog gisterenochtend controleerde de politie ter hoogte van het Jan Hoetplein 74 bestuurders op rijden onder invloed. 12 bestuurders (16%) reed effectief onder invloed. In vier gevallen ging het om drugs in het verkeer, deze bestuurders zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Ook twee chauffeurs die een te hoge waarde bliezen moesten hun rijbewijs meteen inleveren.

Tijdens de controle merkte de politie een fietser op die bij het naderen van de controlepost twee keer ten val kwam. De fietser werd onderworpen aan een alcoholtest en blies 1,66 promille.

Toen de politie tijdens de controle een voertuig met Nederlandse nummerplaat in de verboden rijrichting zag rijden, werd dit voertuig staande gehouden. De chauffeur bleek onder invloed van alcohol en drugs te rijden. Ook de twee passagiers waren onder invloed. Niemand kon dus op dat moment de rit verderzetten. Na afloop van de controle ging de politieploeg over tot mobiel toezicht en merkten ze het Nederlandse voertuig op in het verkeer… één van de passagiers had beslist dat hij best in staat was te rijden. De politie onderwierp hem aan een alcohol- en drugstest, hij testte positief op beide. Bovendien kon deze chauffeur geen rijbewijs voorleggen. Het voertuig werd voor de duur van het rijverbod van 12 uur geïmmobiliseerd.

Labels