Resultaten snelheidscontrole 26/11/2022

Zaterdag controleerde de Gentse politie op overdreven snelheid in de Industrieweg (van 15u00 tot 17u00) en in de John F. Kennedylaan richting Zelzate (van 19u00 tot 20u45). Op beide controlelocaties geldt een snelheidslimiet van 90 km/h. Aan deze controleactie namen ook motorrijders van de politie deel om voertuigen te onderscheppen. Zij onderschepten 27 voertuigen.

In de Industrieweg werden 2.102 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 71 (3,4%) te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/h.

Eén van de bestuurders die uit het verkeer werd gehaald bleek een levenslang rijverbod te hebben. Hij reed bovendien onder invloed van drugs. Het voertuig werd in opdracht van het parket getakeld. Nog twee andere chauffeurs testten positief op drugs. De politie onderschepte ook een motorrijder die niet de voorgeschreven beschermende kledij droeg. Bij nadere controle bleek de chauffeur niet over het juiste rijbewijs te beschikken. Hij kon ook geen verzekeringsbewijs en inschrijvingsbewijs voorleggen…

In de John F. Kennedylaan passeerden 640 voertuigen het anonieme flitsvoertuig. 125 bestuurders (20%) reden te snel. Een bestuurder die geflitst werd aan 141 km/h komt in aanmerking voor de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen.

Labels