Resultaten controles alcohol en drugs in het verkeer 7-8/01/2023

Afgelopen weekend controleerden de Gentse flikken op alcohol en drugs in het verkeer. Ruim 1 op 10 bestuurders reed onder invloed.

In de vroege ochtend op zaterdag (07/01/2023) controleerde de politie 99 bestuurders in de buurt van het Sint-Annaplein en de Zuidstationstraat. Acht bestuurders reden onder invloed van alcohol. Twee bestuurders testten positief op drugs.

Een bestuurder dacht de controle te kunnen ontlopen door zijn voertuig te parkeren en weg te wandelen in de tegenovergestelde richting. Hij werd toch aan een controle onderworpen en beweerde eerst dat hij niet met het voertuig gereden had, ook al had hij de autosleutels in zijn zak. Een samplingtest gaf aan dat de adem van de bestuurder mogelijk alcohol bevat, maar de bestuurder weigert vervolgens de alcoholtest, ademanalyse en bloedproef. Uit de controle bleek dat deze persoon een rijverbod had en het voertuig niet verzekerd was. In opdracht van het parket werd het voertuig getakeld.  

Op zondagochtend (08/01/2023) stond een controledispositief opgesteld aan het Sint-Annaplein. Daar werden 48 bestuurders gecontroleerd. 5 bestuurders reden onder invloed van alcohol, de politie ging over tot de onmiddellijke intrekking van 2 rijbewijzen: één chauffeur testte positief op alcohol (1,49 promille) en op drugs, de tweede chauffeur blies 1,72 promille. Een Franse bestuurder testte positief op drugs en kon geen rijbewijs voorleggen. Zijn voertuig werd in de klemmen gezet.

Labels