Resultaten controleacties – februari 2016

In de loop van de maand februari 2016 organiseerde de Politie Gent 22 verkeerscontroles. In totaal werden 922 overtredingen vastgesteld. Hieronder een overzicht van de verschillende controles en bijhorende resultaten.

Alcoholcontroles

In de loop van de maand februari 2016 voerde de Politie Gent twee alcoholcontroles uit. In totaal werden 133 bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen.

Drie bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat 'Positief'. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden.

Twee chauffeurs hadden een alcoholtest met als resultaat 'Alarm'. Dit betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL en minder dan 0,35 mg/l UAL.

128 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat 'Safe'. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van minder dan 0,22 mg/l UAL hadden.

Tijdens de alcoholcontroles werden ook vijf andere overtredingen vastgesteld.

Controles gordeldracht en GSM-gebruik

In de loop van de maand februari 2016 werd op het Gentse grondgebied één controleactie rond gordeldracht en GSM-gebruik georganiseerd.

Er werden 24 overtredingen vastgesteld voor het niet dragen van de gordel. Drie personen vlogen op de bon omdat ze de gsm gebruikten achter het stuur. Daarnaast werden nog 11 andere overtredingen vastgesteld.

Controles verkeersoverlast

De Politiezone Gent controleert regelmatig op hoffelijkheid in het verkeer. Daarbij wordt de nadruk gelegd op het respecteren van de verkeersregels.

In de loop van de maand februari 2016 werd één controle georganiseerd.

Er werden in totaal 13 overtredingen vastgesteld.

Hinderlijk parkeren

Verkeerd parkeren heeft een belangrijke negatieve impact op de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid. In uitvoering van het zonaal veiligheidsplan van de Gentse Politie drijft de Wijkdienst haar inspanningen op door middel van een aantal gerichte acties.

In de maand februari organiseerden de verschillende Gentse commissariaten 14 controles op hinderlijk parkeren. Daarbij werden 266 parkeerinbreuken vastgesteld, naast 252 andere inbreuken.

De top drie van parkeerinbreuken:

  • Parkeren op de rijbaan langs de gele onderbroken streep (81 keer)
  • Parkeren/stilstaan op plaatsen gesignaleerd door de verkeersborden E1 (parkeerverbod) en E3 (stilstaan en parkeren verboden) (63 keer)
  • Stilstaan of parkeren op trottoirs (55 keer)

Snelheidscontrole

De Politie Gent organiseerde in de maand februari één snelheidscontrole. Tijdens deze actie werden 1.089 voertuigen gecontroleerd waarvan er 244 te snel reden. Daarnaast werden nog 30 andere inbreuken vastgesteld.

Controle rood lichtrijden

In februari 2016 voerde de Gentse politie één controle op rood lichtrijden uit.

18 voertuigen negeerden een rood licht. Daarnaast werden nog zeven andere verkeersinbreuken vastgesteld.

Bromfietskoeriers

Bromfietskoeriers gaan er prat op binnen een beperkte tijdsspanne een warme maaltijd aan je deur te leveren. Toch moeten ook zij zich houden aan de verkeersregels en moeten zij in orde zijn met de boorddocumenten. In februari organiseerde de Verkeersdienst van de Gentse politie één controle op bromfietskoeriers. Daarbij werden 19 bromfietskoeriers gecontroleerd. Er werden 13 overtredingen vastgesteld.

Controles zwaar vervoer

In de maand februari voerde de Verkeersdienst één controle op zwaar vervoer uit in Gentbrugge ter hoogte van de weegbrug. In totaal werden 27 voertuigen gecontroleerd. Er werden acht wegingen uitgevoerd waarbij in totaal aan 2.250 euro boetes werden geïnd.

Daarnaast werden nog 23 andere inbreuken vastgesteld.

Labels