Resultaten controle boorddocumenten i.s.m. VLABEL

Wie met de auto rijdt, moet bij een politiecontrole de vereiste boorddocumenten kunnen voorleggen. Dat zijn: je rijbewijs en identiteitskaart, de groene of witte kaart van je autoverzekering, het inschrijvingsbewijs (‘kentekenbewijs’) van je voertuig, het keuringsbewijs indien het voertuig ouder is dan 4 jaar, en het gelijkvormigheidsattest.

Gisteren controleerde de Gentse politie samen met inspecteurs van de Vlaamse Belastingsdienst (Vlabel) de boorddocumenten van 292 voertuigen. De controle vond plaats op de N60 (richting Gent) en in de New Orleansstraat (in beide rijrichtingen). Er werden 11 overtredingen op boorddocumenten vastgesteld, 6 daarvan betroffen het ontbreken van het keuringsbewijs. Eén jonge bestuurders werd voor de derde maal betrapt op rijden zonder rijbewijs, met het voertuig van zijn vader. Het voertuig bleek tevens niet gekeurd, en de bestuurder kon geen verzekeringsbewijs voorleggen. Het voertuig werd in de klemmen gezet tot een verzekeringsbewijs kan worden voorgelegd.

De politie controleerde de bestuurders eveneens op rijden onder invloed. Drie chauffeurs reden onder invloed van alcohol. Een professionele bestuurder van een trekker zonder oplegger blies 2,51 promille, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Bij vier bestuurders nam de politie een speekseltest om te controleren op drugs, die test was voor twee van hen positief. Eén van deze positief geteste bestuurders had nog maar 2 maand een rijbewijs. Bij een positieve drugstest wordt het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Vlabel controleerde met een ANPR-camera 2.356 voertuigen. Eén voertuig werd getakeld voor een openstaande som van 953,26 euro. Bij 9 voertuigen werd in totaal een opstaande som van 6001,19 euro geïnd.

Labels