Respecteren aangepaste verkeerssituatie Wondelgemkaai – Pantserschipstraat

In de omgeving van de Meulestedebrug is momenteel de rijrichting in verschillende omliggende straten aangepast in functie van de werken.

Wondelgemkaai-Pantserschipkaai

Op het kruispunt van de Wondelgemkaai met de Pantserschipstraat staat - in de rijrichting van Gent - een verkeersbord C1 (verboden richting voor iedere bestuurder), met uitzondering van bussen, prioritaire voertuigen, fietsen en speed pedelecs (zie foto). De tegenovergestelde beweging is wel mogelijk voor iedereen behalve voor het verkeer zwaarder dan 3,5 ton dat geen plaatselijk verkeer is.

Reeds in de Wondelgemkaai staan borden ter aankondiging van deze gewijzigde verkeerssituatie.

De borden aan bovenvermeld kruispunt worden op bepaalde tijdstippen massaal genegeerd. De afgelopen tijd werd reeds regelmatig gecontroleerd. Op dinsdag 6 februari 2024 voerde onze Verkeersdienst opnieuw een controle uit waarbij op een uur tijd bijna 100 voertuigen de aangepaste signalisatie negeerden. De boete voor het niet naleven van het verkeersbord C1 bedraagt €174 + €10,10 administratieve kosten. Daarnaast breng je door het niet naleven van verkeersborden en -situaties andere weggebruikers potentieel in gevaar.

Wij roepen bestuurders op om de aangepaste signalisatie te respecteren en eventueel op voorhand een alternatieve route uit te stippelen. Wij blijven ook in de toekomst op geregelde tijdstippen controles uitvoeren op het naleven van de signalisatie.