Herfstuitrusting voor fietsers: vergeet je fietslicht niet!

De herfst is in het land, dus je zal als fietser wellicht al je handschoenen, regenkledij, muts en sjaal bij elkaar zoeken om warm en droog op je bestemming te geraken. Maar denk je ook aan je fietsverlichting? De kans is immers groot dat je de komende weken en maanden af en toe, of misschien zelfs elke dag, in het donker zal fietsen. Voor fietsers is een degelijke fietsverlichting verplicht... en van levensbelang.

We zien u graag

Je kan een boete van 58 euro krijgen wanneer je fietsverlichting niet in orde is. Doe het niet alleen om die boete te vermijden, maar vooral omdat het van levensbelang is om zichtbaar te zijn in het verkeer.

De controles op fietsverlichting zijn begonnen

Gisterenavond controleerden de Draken, het fietsteam van de Gentse Flikken, in de fietszone Coupure Links op overtredingen op de specifieke regels van de fietszone (er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/h en gemotoriseerde voertuigen mogen fietsers niet inhalen). Iedereen hield zich braaf aan die regels, maar de politie telde 16 fietsers die zonder fietsverlichting reden – ook al was het toen al donker en verminderde de regen de zichtbaarheid nog meer…

Eerder die dag hadden de Draken ook in de fietszone Lindenlei-Recollettenlei op inbreuken op de regels van de fietszone gecontroleerd. Geen overtredingen op het inhaalverbod, wel 20 fietsers die meer aandacht hadden voor hun gsm of smartphone dan voor het verkeer. Zij kregen een boete.

Labels