Fietsdieven gevat

Tussen zaterdagavond 19 november 23.30 uur en zondagmorgen 20 november 5.00 uur werden in Gent twee fietsen gestolen ter hoogte van het kruispunt Kurkpad en Aziëstraat. De fietsen waren met twee fietssloten slotvast aan elkaar  en aan de fietsenstandplaats vastgemaakt. Eén van de gestolen fietsen was voorzien van een track & trace systeem.

Na doorgedreven onderzoek kon ons Team Gauwdiefstallen vaststellen dat de fiets met een voertuig overgebracht was naar een opslagplaats in Charleroi. In opdracht van de onderzoeksrechter in Gent heeft het Team Gauwdiefstallen op 29 november een huiszoeking uitgevoerd op de locatie in Charleroi. De opslagplaats bleek vol te liggen met verschillende goederen, ingepakt voor transport. Om plaats te winnen waren de fietsen uit elkaar gehaald en omwonden met plastiekfolie.

Tijdens die huiszoeking werden ook de twee gestolen fietsen en een andere fiets met het logo van de Stad Gent aangetroffen. De overige aangetroffen goederen (steps, fietsen, enz.) maken voorwerp uit van verder onderzoek door de recherche van Charleroi. Drie personen werden ter plaatse aangetroffen en gearresteerd. Na uitgebreid verhoor werden ze terug in vrijheid gesteld. Het onderzoek blijft ondertussen wel verderlopen.

Labels