Dag van de Motorrijder

Vandaag is het Dag van de Motorrijder. Deze dag is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Op allerlei locaties in Vlaanderen slaan politiezones, rijscholen, examencentra, motorverenigingen, enz. de handen in elkaar om motorrijders na een korte winterstop of een lange rustperiode bij de start van de lente veilig op weg te helpen. Ook in Gent namen we deel.

Dag van de Motorrijder

De motorrijders van de Gentse Flikken, hun collega's van de Federale Wegpolitie, SBAT en Rijschool Merelbeke organiseerden op de terreinen van SBAT deze Dag van de Motorrijder. De motoren waren even divers als de weerbeelden die we vandaag zagen passeren: racemotoren, toermoteren, oldtimers en alles daartussenin. We ontvingen een een 60-tal motorrijders voor een technische controle van hun stalen ros, uitleg over opfrissingscursussen motorrijden, en natuurlijk een groot behendigheidsparcours. Motorrijders van de Gentse Flikken en van de Federale Wegpolitie hielpen de motorrijders met tips om elke oefening van dat parcours veilig en vlot uit te voeren. Een greep uit de oefeningen: over een balk rijden, door een smalle doorgang rijden, slalom, acht, en de noodstop. 

Voor veel motorrijders zijn deze oefeningen een ideale opfrissing van de techniek bij de start van het nieuwe seizoen, wanneer velen voor het eerst na een natte, koude winter de motor weer van stal halen en reikhalzend uitkijken naar ritjes in binnen- en buitenland. 

We wensen alle motorrijders een mooie en veilige lente en zomer!