Plannen voor de herfstvakantie?

De zomervakantie lijkt al zo lang geleden. Kijk jij daarom ook al uit naar de herfstvakantie? Plan je een reisje naar de zon, een wellness-weekend of een city trip? Vraag dan zeker op tijd gratis vakantietoezicht aan.

Vakantietoezicht

Als je graag wil dat de politie een oogje in het zeil houdt terwijl je op vakantie bent, dan kan je gebruik maken van gratis afwezigheidstoezicht. Jouw woning wordt dan, in functie van het aantal aanvragen en de beschikbaarheid van het personeel, opgenomen in de patrouilletoezichten van de politie en de Gemeenschapswacht.

Gratis vakantietoezicht kan je onmiddellijk online aanvragen via www.policeonweb.be. Je kan ook steeds contact opnemen met ons Bureau Coördinatoren. Dit kan telefonisch op het nummer 09 266 67 81 of door het aanvraagformulier in te vullen en door te mailen naar bfe@politie.gent.be. Je kan het ingevulde formulier ook gewoon afgeven in het dichtstbijzijnde buurtcommissariaat. Het vakantietoezicht moet minimum zeven dagen op voorhand aangevraagd worden.

Goede buren

Tijdens je afwezigheid stuurt de politie extra patrouilles langs maar niettemin blijft sociale controle ook belangrijk: laat je buren weten wanneer je op reis gaat en waar je te bereiken bent. Bezorg daarnaast de politie de gegevens van een contactpersoon die een sleutel van je huis heeft. Zo kan de politie snel actie ondernemen als het nodig is, als zij bv. een raampje zien openstaan of als er nog een ladder in de tuin rondslingert.

Tips

Om met een gerust hart op reis te kunnen vertrekken, kan je een aantal tips volgen om je woning in alle veiligheid achter te laten. Klik hier voor handige tips en tricks.

1 dag niet

Ondertussen is het aftellen naar vrijdag 27 oktober 2017. Dan vindt de vierde Belgische editie van '1 dag niet' plaats, een nationale actiedag tegen woninginbraken. Op de website van '1 dag niet' vind je alle nodige informatie, tips en tools om aan de slag te gaan.

In de rubriek 'initiatieven' kan je inspiratie opdoen voor een persoonlijk initiatief om je huis, straat of buurt veilig te houden. Je kan er je eigen initiatief ook posten - zo biedt jouw idee weer inspiratie voor anderen.

Lees ook het artikel '1 dag niet op 27 oktober 2017'.