Patersholfeesten 2017

Vanavond starten de Patersholfeesten. Van vrijdag 11 t.e.m. zondag 13 augustus 2017 gaat dit driedaags cultureel volksfeest door in en rond het Gentse Patershol - midden in onze binnenstad. Net zoals tijdens de Gentse Feesten zullen ook nu diverse veiligheidsmaatregelen getroffen en genomen worden.

Preventie

Ook nu wordt er gevraagd om zo weinig mogelijk rugzakken, reistassen, handtassen, enz. mee te brengen en deze zeker niet onbeheerd achter te laten. Er kunnen sporadisch controles uitgevoerd worden van personen met bv. rugzakken.

Als je verdachte personen, voertuigen en pakketten ziet, dan vragen we je om dit onmiddellijk te melden bij de politie via het nummer 101 of door een aanwezige politieagent aan te spreken op straat.

Bescherming

De Gentse politie zal aanwezig zijn tijdens de Patersholfeesten (zowel in uniform als in burger) en daadkrachtig optreden bij elk incident. Details hierover maken wij uiteraard niet publiek.

Ook op de toegangswegen naar de Patersholfeesten zullen bijkomende infrastructurele maatregelen genomen worden. Zo zullen in bepaalde straten die rechtstreeks toegang geven tot de feestenzone betonblokken worden geplaatst.

Rugzakken zijn dus niet verboden maar als je er mee rondloopt, bestaat de mogelijkheid zeker dat je gecontroleerd wordt door de politie. Wij vragen dan ook begrip en medewerking voor en tijdens deze controles.

Zoals steeds zet de Gentse politie maximale middelen in om alle activiteiten in goede banen te leiden.

Programma

Wil je graag weten wat er allemaal te doen is tijdens de komende Patersholfeesten? Dan kan je het programma raadplegen op hun officiële website.

Prettige Patersholfeesten!