Fiets zoekt eigenaar

Het terug bezorgen van gestolen fietsen aan de rechtmatige eigenaar(s) blijft een probleem. Daarom zet Politie Gent 100% in op hun eigen sociale media-kanalen om zo de juiste fiets bij de juiste eigenaar terug te bezorgen. Op deze manier hopen we om zoveel mogelijk fietsen terug te bezorgen aan benadeelden. Er zullen doelgericht foto's van waardevolle fietsen (elektrische fietsen, racefietsen, citybikes, mountainbikes, plooifietsen, enz.) gepost worden op onze Facebook-pagina.

symbool fiets

Fotoalbum op Facebook

We hebben gekozen om de foto's van de gevonden fietsen te delen via het fotoalbum "Fiets zoekt eigenaar" op de officiële Facebook-pagina van de Gentse politie. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk mensen aanspreken en hopelijk de juiste personen bereiken.

De fietsen waarvan we een foto publiceren, maken veelal het voorwerp uit van een gerechtelijk feit. Niet alle foto's van aangetroffen fietsen zullen dus gepost worden. We zullen voornamelijk foto's publiceren wanneer andere zoekopties uitgeput zijn.

Hoe kan je je fiets komen afhalen?

Herken je je fiets en wil je hem komen afhalen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Politie Gent. Dit kan door via Facebook een privébericht te sturen naar de Gentse flikken of door een mailtje te sturen naar fietszoekteigenaar.gent@police.belgium.eu. Probeer gegevens van je eventuele aangifte of fietsaankoop te verzamelen zodat het bewijs makkelijk kan geleverd worden dat het weldegelijk jouw fiets is. Binnen de drie dagen zal een collega contact met je opnemen met de juiste richtlijnen om je fiets zo snel mogelijk te recupereren.

Registratie

We wensen nogmaals te benadrukken dat het registreren van je fiets heel belangrijk is. Het maakt zowel de fietsidentificatie als de zoektocht voor de politie een stuk gemakkelijker.

In Gent kan men op vier vaste locaties terecht om de fiets gratis te laten graveren, nl. in het stedelijk Fietsendepot, in de fietspunten Emile Braunplein en Gent-Dampoort en in het herstelpunt aan Gent Sint-Pieters. Op onze Facebook-pagina kondigen wij regelmatig (grote) fietsgraveeracties aan. Is jouw fiets nog niet geregistreerd? Doe dit dan zo snel mogelijk!























































Werd je fiets gestolen? Doe dan zeker aangifte! Dit kan bij het dichtstbijzijnde politiecommissariaat. Ook dit vergemakkelijkt de zoektocht naar de eigenaar. Zo moeten we misschien zelfs geen oproep doen via onze sociale media-kanalen maar kunnen we de eigenaar gewoon rechtstreeks contacteren.

Feedback

Op onze Facebook-pagina zullen we feedback geven van fiets en eigenaar die herenigd werden. Maar daarvoor hebben we ieders hulp nodig. Herken jij een fiets? Laat het dan zeker weten! Herken je de fiets niet onmiddellijk? Deel dan het bericht en help ons zo de rechtmatige eigenaar te vinden.