Politie Gent gaat voor ‘3 dagen niet’

Op vrijdag 27 oktober 2017 vindt de vierde editie van de nationale actiedag tegen woninginbraken plaats. Wij kunnen echter zo lang niet wachten. We beginnen eraan op woensdag 25 oktober 2017. Wij zetten drie dagen lang alle mogelijke preventieve en repressieve middelen in om woninginbraken te bestrijden en voorkomen.

Preventie

Het preventieve luik bestaat o.a. uit speed-DPA-acties, die gespreid over de drie dagen in de verschillende buurten en wijken worden uitgevoerd. DPA staat hierbij voor DiefstalPreventieAdvies. Tijdens zo'n speed-DPA-actie worden de sloten van de voordeuren van alle huizen van een afgebakend gebied gecontroleerd. De diefstalpreventieadviseurs / inspecteurs deponeren onmiddellijk een brief met hun specifieke bevindingen in de brievenbus van elke woning binnen de afgebakende buurt. In deze brief doet men ook nog eens het aanbod van een volledig diefstalpreventieadvies op afspraak.

De speed-DPA-acties worden, zoals steeds, uitgevoerd door de collega's van het Bureau Politionele Misdrijfpreventie. Voor de gelegenheid van '1 dag niet' worden zij bijgestaan door burgerpersoneel van ons korps.

Daarnaast zal een mobiele infostand rondreizen en in elk groot commissariaat (zes stuks) een paar uur halt houden.

Repressie

Het repressieve luik bestaat uit o.a. extra controles van verdachte personen en voertuigen, roadblocks, inzet van ANPR-camera's met nummerplaatherkenning, patrouilles op inbraakgevoelige locaties, afsluiten van wijken, enz. Ook de politiehelikopter wordt ingezet.

Volg '1 dag niet' ook op Facebook en Twitter - daar worden voortdurend tips, foto's en berichten gepost.

Gerelateerde artikels op deze website

1 dag niet op 27 oktober 2017

Plannen voor de herfstvakantie?

Inbraakpreventietips voor (ver)bouwers

Laat je niet in de luren leggen

Iets verdacht gezien? Bel 101!

Licht zet inbrekers in het zicht