Vraag of melding over dierenwelzijn?

Het welzijn van dieren ligt veel mensen nauw aan het hart. De laatste jaren ontvangen we regelmatig meldingen en vragen van burgers over dierenwelzijn. Vier van onze medewerkers met een hart voor dieren volgden een gespecialiseerde opleiding rond dit thema. Dit team bestaat uit twee interventie-inspecteurs, één hoofdinspecteur en één administratief medewerkster en volgt meldingen rond dierenwelzijn op.

In geval van lichte inbreuken zal de eigenaar van het dier aangespoord worden om de situatie voor het dier te verbeteren conform de wetgeving. De inspecteurs dierenwelzijn volgen de situatie op. Bij ernstige(re) inbreuken of in het geval de situatie niet verbetert, kan de politie overgaan tot in beslagname van het dier. Dat gebeurt altijd in samenspraak met de inspectiedienst Dierenwelzijn van de Vlaamse Overheid.

Denk jij in Herent of Kortenberg een situatie gezien te hebben waarbij dieren verwaarloosd of mishandeld worden? Dan kan je dit melden via het e-mailadres pz.herko@police.belgium.eu of via het centraal telefoonnummer van de politiezone 016/85.34.00.  Voor dringende politiehulp bel je steeds het nummer 101.

Team Dierenwelzijn politie HerKo
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie HerKo via het contactformulier of telefonisch via 016 85 34 00.