Maak kennis met de wijkinspecteur van Erps-Kwerps

Wo 04.09.2019 - 9:32
IMG 6831

De politiezone HerKo organiseert voor de bewoners van Erps-Kwerps een informatieavond over de rol van de wijkinspecteur en diefstalpreventie. De wijkinspecteur van Erps-Kwerps zal er toelichting geven over zijn taken en bevoegdheden. U krijgt er ook eenvoudige preventietips om uw woning beter tegen inbraak te beveiligen.

Afspraak op dinsdag 24 september om 19u30 in het OC De Zolder, Kwerpsebaan 251.

Inschrijven kan via tel 016 85 34 00 of e-mail pz.herko.diefstalpreventie@police.belgium.eu.

Twee verdachten gevat door melding van alerte burger

Ma 02.09.2019 - 16:43

Op zondag 1 september werden twee verdachten gevat door een interventieploeg van de politiezone HerKo (Herent-Kortenberg), dankzij de melding van een alerte burger. Een bewoner uit de Engerstraat meldde aan de politie rond 18 uur dat hij twee verdachte personen had opgemerkt. Het ging om twee jongeren die volgens de bewoner veel aandacht hadden voor de wagens en woningen. De twee verdachten werden door de politieploeg aangetroffen op een perron aan het station van Kortenberg. Beide personen konden gelinkt worden aan een diefstal van een GSM die twee uur voordien werd gepleegd op een bus van de Lijn. De jongeren werden gearresteerd voor de duur van het onderzoek. Na verhoor werden ze vrijgelaten. De politie onderzoekt of ze gelinkt kunnen worden aan andere gelijkaardige feiten. Ze zullen zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Verdachte gestolen robotmaaier gevat

Ma 02.09.2019 - 16:41

Op vrijdag 30 augustus snapte de politie van de zone Herent-Kortenberg de man die verdacht wordt van de diefstal van een robotmaaier op 24 augustus 2019 in de Hulstbergstraat in Meerbeek. In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 augustus was de kabel van het laadstation doorgeknipt en waren de robotmaaier en het laadstation uit de tuin van een bejaarde dame gestolen. Een buurman had rond het tijdstip van de diefstal een verdachte auto zien staan bij de woning van de vrouw. Een alerte ploeg van de politiezone HerKo herkende vrijdag deze auto tijdens een patrouille in Kortenberg. De 20-jarige autobestuurder, een Oekraïner die geen vast verblijf heeft in ons land, bekende de diefstal van de robotmaaier en het laadstation. Het parket dagvaardde de man onmiddellijk in toepassing van het snelrecht. Hij moet in oktober voor de rechter verschijnen.

Bron: parket Leuven