Wees alert tijdens de donkere maanden

De donkere maanden staan voor de deur. Elk jaar wordt tijdens de herfst- en wintermaanden meer ingebroken in vergelijking met de rest van het jaar. Tijdens de donkere maanden is het vroeger donker en is er minder sociale controle. Een inbreker valt daardoor minder op.

 

Inbreker politiezone HerKo

In 2022 werden in de maand oktober 20 inbraken geregistreerd op het grondgebied van onze politiezone. In oktober van dit jaar werden in Herent tot op heden 5 inbraken gepleegd (in de Groenstraat, Keiberg, Lipselaan en Schoonzichtlaan) en één inbraakpoging in de Kroonstraat. In Kortenberg werden deze maand vier inbraakpogingen geregistreerd in de Kouterstraat. Bij deze pogingen werd een verdachte gevat door de politie dankzij de alerte melding van een burger.

Doorgaans vinden op het grondgebied van de politiezone meer inbraken plaats in het centrum van beide gemeenten, in de nabijheid van een treinstation en in straten en wijken gelegen aan de N2. 

Sociale controle en alertheid blijven belangrijk. Wees alert en waakzaam voor verdachte personen, voertuigen en situaties. Merk je iets verdacht op? Verwittig ons meteen door te bellen naar het nummer 101, ook al twijfel je. Zo help je mee diefstallen voorkomen.

De politiezone biedt beveiligingsadvies aan voor jouw woning. Wacht niet tot je slachtoffer wordt. Vraag het advies aan via pz.herko.diefstalpreventie@police.belgium.eu of telefoon 016 85 34 00.

Labels