Twee bestuurders onder invloed tijdens Winter BOB-actie

De politiezone Herent-Kortenberg organiseerde in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 december 2023 een controleactie in samenwerking met de politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen. Er werden in totaal 21 politiemedewerkers ingezet. De focus van deze actie lag voornamelijk op de verkeersveiligheid en op het voorkomen van diefstallen.  

Winter BOB

Op het grondgebied van HerKo werden tijdens de actie 261 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Eén bestuurder had net teveel gedronken. Zijn rijbewijs werd voor een periode van 3 uur ingehouden. Drie bestuurders werden gecontroleerd op drugs in het verkeer: één van deze bestuurders legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Daarnaast werden tijdens de actie nog vijf andere processen-verbaal opgesteld inzake verkeer: twee voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, één voor het niet bijhebben van het rijbewijs, één voor rijden met een voorlopig rijbewijs tijdens een weekendnacht en één voor een foutieve nummerplaat op de aanhangwagen.

Tijdens de actie werd ook het flitsvoertuig ingezet binnen de bebouwde kom op de Leuvensesteenweg te Kortenberg. Maar liefst 45,7% van de 46 gecontroleerde voertuigen was in overtreding.

In de vooravond werd er anoniem gepatrouilleerd in inbraakgevoelige wijken. Hierbij werden geen verdachte personen of voertuigen aangetroffen.

Labels