Politie HerKo betrapt 6 bestuurders op rijden onder invloed tijdens 17e editie van “Weekend zonder alcohol en drugs achter het stuur”

De lokale politie Herent-Kortenberg organiseerde van zaterdag 13 januari 18:00 tot zondag 14 januari 02:00 een actie in het kader van “Weekend zonder alcohol en drugs achter het stuur”. De controles gebeurden op vier verschillende locaties, waarbij acht medewerkers werden ingezet.

Weekend zonder alcohol en drugs achter het stuur

Politie HerKo controleerde tijdens de actie 402 bestuurders op rijden onder invloed achter het stuur. Vijf bestuurders legden een positieve ademtest af. Hierbij werd het rijbewijs van een 50-jarige vrouw (1,8 promille) onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Het rijbewijs van een 38-jarige man (1,1 promille) werd ingehouden voor een periode van 6 uur. Bij de drie overige bestuurders werd het rijbewijs ingehouden voor 3 uur. Daarnaast testte een 23-jarige vrouw positief op cannabis. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Ten slotte werd er nog inbreuk vastgesteld voor defecte verlichting aan een aanhangwagen. Er werden in totaal 7 processen-verbaal opgesteld.

Bedankt aan 98,5% van de gecontroleerde bestuurders om het goede voorbeeld te geven!

Politie HerKo kan niet genoeg benadrukken dat rijden onder invloed één van de belangrijkste oorzaken is van verkeersongevallen en niet getolereerd kan worden.