Meld verdachte situaties via het nummer 101

Sinds het begin van dit jaar werden negen inbraken vastgesteld op het grondgebied van de politiezone Herent-Kortenberg, waarvan drie in Veltem-Beisem. Het merendeel werd gepleegd in de avond of vooravond. 

Verdachte situatie Politie HerKo

Bij één diefstal konden de verdachten de woning binnengaan via een raam dat op kiepstand stond. Bij de overige diefstallen werd een raam of deur geforceerd met een scherp voorwerp (type schroevendraaier) of werd een gat in het glas gemaakt ter hoogte van de klink om het raam met de klink te kunnen openen. De buit bestaat vooral uit cash geld en juwelen.

Politie HerKo vraagt niet alleen je alertheid voor verdachte personen en voertuigen, maar ook dat je deze situaties onmiddellijk aan de politie meldt door naar het nummer 101 te bellen. Dit nummer is 24/7 bereikbaar, ook om verdachte situaties door te geven!

Hoe sneller je meldt, hoe groter de kans dat onze politieploegen verdachten in de buurt kunnen aantreffen en zo bijkomende inbraken vermeden worden. Want het is geen zeldzaamheid dat een inbreker tijdens dezelfde dag of avond zijn slag probeert te slaan op meerdere locaties in de buurt.

Een goed beveiligde woning kan een inbreker doen afzien van een inbraak. Wil jij weten wat werkt om inbraak te voorkomen?  Vraag een advies op maat van je woning aan via pz.herko.diefstalpreventie@police.belgium.eu of bel naar 016 85 34 00.

Labels