Kortenberg - Verkeersongeval

Op dinsdag 27 juni 2023 rond 15u35 vond in Kortenberg een verkeersongeval plaats met een fietser. Een man van 78 jaar uit Kortenberg was aan het fietsen aan lage snelheid. Een vrouw van 44 jaar uit Kortenberg reed met haar wagen voorbij de man. Volgens de bestuurster zag ze de man zwalpen en kwam hij ten val met de fiets in het midden van de baan. Ze probeerde de man nog te ontwijken, tevergeefs.

Politie HerKo

De man werd aangereden door het voertuig, de bestuurster is onmiddellijk gestopt. Twee getuigen bleven eveneens ter plaatse. De hulpdiensten werden verwittigd, de omstaanders begonnen reeds met de reanimatie. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog verder te reanimeren, het slachtoffer overleed echter ter plaatse aan zijn verwondingen.

De getuige die het ongeval heeft zien gebeuren verklaarde dat de man eerst ten val kwam en dat er dan pas een aanrijding was. Het parket stelde de wetsdokter en een verkeersdeskundige aan. Volgens hun eerste bevindingen is de fietser gevallen op de rijbaan en werd hij daarna aangereden. De bestuurster legde een negatieve adem- en speekseltest af.

Er wordt nog verder onderzocht wat de reden kon zijn voor de val van het slachtoffer.



Bron: parket Leuven

Labels