Foutparkeren...U doet er toch niet aan mee?

Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders is en blijft een dagelijks weerkerend probleem. Daarom slaan de lokale politie HerKo en de gemeentebesturen van Herent en Kortenberg de handen in elkaar door een sensibiliseringscampagne op touw te zetten rond het parkeren volgens de wegcode.

Het verschil tussen juist en fout parkeren is meestal maar een kwestie van enkele meters. Wat langer zoeken of een beetje verder stappen kan je al snel een reglementaire parkeerplaats opleveren, zonder andere (zwakke) weggebruikers te hinderen en/of in gevaar te brengen.

De focus van deze campagne zal in eerste instantie gelegd worden op onveilige situaties in de dorpskernen, in schoolomgevingen en op schoolroutes. De gemeenschapswachten krijgen de opdracht te sensibiliseren, de politie zal gericht controleren.

Via volgende link vindt u een brochure met een helder overzicht van de meest voorkomende verkeersinbreuken inzake stilstaan en parkeren. U kan de actie ook mee beeld in brengen door het campagnebeeld te downloaden en deze als raamaffiche op te hangen: Affiche parkeren Herent en Affiche parkeren Kortenberg.

Alleen samen kunnen we zorgen voor een verkeersveilige omgeving!

Labels