Diefstallen uit voertuigen

Tijdens de maanden mei en juni 2023 werden 14 diefstallen uit voertuigen geregistreerd op het grondgebied van de politiezone Herent-Kortenberg. Bij acht van deze diefstallen werd geen schade aan de voertuigen toegebracht. Vermoedelijk werden deze wagens niet slotvast achtergelaten door de bestuurders.

Wat niet weg is, is gezien

Diefstallen uit voertuigen gebeuren meestal ’s nachts. Het gaat veelal om wagens die op een oprit aan een woning of op de openbare weg geparkeerd staan. Allerlei voorwerpen kunnen meegenomen worden, zoals de boorddocumenten, kleingeld, een rugzak, laptoptas, koptelefoon, identiteitsdocumenten, …



Vermijd een inbraak in je voertuig: 

  • Doe je wagen altijd op slot. Controleer een keertje extra of de wagen echt slotvast is.
  • Laat geen diefstalgevoelige voorwerpen, zoals geld, zonnebrillen, sleutels, de afstandsbediening van je garage, … in het zicht liggen. Verwijder apparaten zoals een smartphone, laptop, tablet, mobiel navigatiesysteem,… uit de wagen.
  • Laat je toch apparaten in de wagen achter. Leg ze in de koffer en zorg dat ze niet zichtbaar zijn van buitenaf. Schakel de apparaten volledig uit zodat hun bluetooth-signaal niet kan gedetecteerd worden.
  • Heeft je wagen een keyless-systeem? Bewaar je sleutel thuis ver uit de buurt van je wagen (meer dan 6 meter) of bewaar je autosleutel in een metalendoosje, zodat dieven het signaal van je sleutel niet kunnen oppikken.
  • aat je je wagen achter op een plaats met weinig sociale controle? Haal de boorddocumenten uit het voertuig. Laat het handschoenenkastje open, zodat duidelijk zichtbaar is dat de boorddocumenten niet aanwezig zijn.

Labels