Campagne tegen huiselijk geweld van politie HerKo kent groot bereik op sociale media

Op 25 november wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Dit is een thema dat ook de politiezone Herent-Kortenberg nauw aan het hart ligt. In juni van dit jaar lanceerde de politiezone haar lokale campagne tegen huiselijk geweld “Goed dat je belt. We gaan je helpen”. 

Foto huiselijk geweld, Politie HerKo

Drie video’s werden gelanceerd op Instagram en Facebook. Op die manier wil de politiezone slachtoffers van huiselijk geweld bereiken en hen aanmoedigen om hulp te zoeken of aangifte te doen bij politie. De video’s bereikten sinds de start van de campagne 226.155 personen op sociale media. 813 personen klikten op de advertenties door en kwamen terecht op de campagnewebsite. Daar staat helder uitgelegd waarom een aangifte bij politie de start kan zijn om het geweld te stoppen.

“Dat is een mooi resultaat” aldus Koen Smaege, teamchef van de dienst Jeugd en Gezin van de politiezone. “Deze personen waren op zoek naar informatie of hulp en via onze website konden we hen informeren over hun opties. Met de video’s willen we ook bewustwording creëren bij het grote publiek. Daarin zijn we ruimschoots geslaagd met een bereik van meer dan 200.000 personen.”

Sedert de lancering van de campagne in juni van dit jaar, heeft de politiezone niet meer aanmeldingen ontvangen van huiselijk geweld in vergelijking met de eerste vijf maanden van het jaar. Een mogelijke verklaring is dat de campagne slachtoffers die twijfelen om met politie contact op te nemen, doorverwijst naar hulpverlening. De politiezone behandelde sinds de start wel vier aangiften die rechtstreeks aan de campagne gelinkt konden worden. “Dat valt binnen de verwachtingen die we vooraf hadden. We blijven de campagne verderzetten omdat het thema gewoon te belangrijk is.” aldus Koen Smaege.

Wil jij huiselijk geweld melden als getuige of slachtoffer?

  • Bel politie HerKo tijdens de kantooruren: 016 85 34 00
  • Voor dringende politiehulp bel je 101. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.
  • Vul het contactformulier in op:   www.huiselijkgeweldpolitieherko.be
  • Wil je (voorlopig) enkel een luisterend oor? Bel naar 1712

Het videomateriaal van de campagne kan u bekijken via deze link

Labels