Resultaten verkeersactie: teveel bestuurders laten zich door hun gsm afleiden in het verkeer!

Op woensdag 8 november heeft de lokale politie Herent-Kortenberg op verschillende plaatsen in Herent en Kortenberg in het kader van verkeersveiligheid controleacties gehouden. 78 voertuigen werden uit het verkeer gehaald. Alle bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. Een 53-jarige man blies positief: zijn rijbewijs werd gedurende zes uur ingehouden.

Een 41-jarige man testte positief op cannabis: zijn rijbewijs werd gedurende 15 dagen ingetrokken. Daarnaast werden 38 PV's wegens het gebruik van de gsm achter het stuur en 12 PV's wegens het niet dragen van de gordel opgesteld. Twee bestuurders werden eveneens geverbaliseerd omdat hun kind geen gordel droeg of niet in een geschikte autostoel werd vervoerd.

Daarnaast werden nog zes andere (verkeers)inbreuken vastgesteld: het niet kunnen voorleggen van een geldig verzekeringsbewijs of identiteitskaart, het negeren van het oranje verkeerslicht, het niet dragen van correct schoeisel als motorrijder en het niet overeenstemmen van de nummerplaat van de aanhangwagen met de nummerplaat van het voertuig.