Alcoholactie: zeven bestuurders reden onder invloed

De lokale politie Herent-Kortenberg organiseerde zaterdagnacht een alcoholactie op het grondgebied van Herent en Kortenberg. 101 voertuigen werden uit het verkeer gehaald: telkens werd de bestuurder aan een ademtest onderworpen en werden onder andere de boorddocumenten gecontroleerd.

Zeven bestuurders (7% van de gecontroleerde voertuigen) dienden hun rijbewijs in te leveren omdat ze onder invloed reden. Van twee personen (een 52-jarige vrouw en een 43-jarige man) werd het rijbewijs voor een periode van drie uur ingehouden: zij hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,5 maar minder dan 0,8 promille. Vijf bestuurders (twee vrouwen en drie mannen, met een leeftijd variërend van 23 tot 60 jaar) dienden hun rijbewijs voor een periode van zes uur in te leveren: zij hadden meer dan 0,8 promille alcohol in hun bloed. Daarnaast testen twee bestuurders negatief op drugs in het verkeer.

Daarnaast werden nog acht PV's opgesteld voor diverse inbreuken: één voor het niet beschikken over een geldig rijbewijs, één voor het negeren van een inhaalverbod, twee voor het niet beschikken over een geldig keuringsbewijs en drie voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Eén voertuig werd getakeld wegens het ontbreken van een geldig verzekeringsbewijs.