Missie-visie-waarden

Waar staan wij voor?

Missie

De politiezone ZARA beschermt het veilig woon-, werk- en leefklimaat van haar burgers.

Visie

De Lokale Politie is in de politiezone ZARA veilig dichtbij.

We zijn er. Altijd en overal. Zichtbaar of juist niet. Dankzij een nauwe betrokkenheid bij onze gemeenten en burgers proberen we problemen te voorkomen. We bemiddelen waar het kan, treden daadkrachtig op als het moet.

Ook onze medewerkers verdienen betrokkenheid in ruil voor hun enthousiasme en flexibiliteit.

Ze krijgen vertrouwen om hun taak uit te voeren en kansen om te leren en te innoveren. Wendbaarheid maakt ons sterk in een snel veranderende omgeving.

Waarden

Integer & oprecht

Onze oprechte en eerlijke houding biedt onvoorwaardelijke bescherming. In combinatie met een open geest zorgt dat voor respect en verdraagzaamheid. Creativiteit wordt aangemoedigd.

Moedig & professioneel

Daadkrachtig optreden vergt moed en durf. Wij tonen lef en weerbaarheid om de veiligheid altijd en overal te beschermen. We blijven daarbij uiterst professioneel.

Flexibel & positief

Innovatie en vernieuwing staan centraal. Flexibiliteit geeft onze organisatie veerkracht in een continu veranderende maatschappij. De dynamiek die zo ontstaat zorgt voor positieve energie die we omzetten in enthousiast en constructief handelen.

Verantwoordelijk & verbindend

Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid binnen het korps en neemt die ook. Deze solidariteit en verbondenheid maken kwalitatief politiewerk mogelijk. Loyaliteit en teamspirit zijn inherent aan onze (samen)werking.