Flitsmarathon: resultaten

Onze flitscamera draaide tijdens de voorbije nationale flitsmarathon overuren. Bijna 13 % van de gecontroleerde bestuurders reed te snel. Daarmee scoren we beduidend slechter dan het nationaal gemiddelde.

Animatie van een politieagent die een passerende auto flitst

Op 21 en 22 november hielden alle politiezones in België nog eens een flitsmarathon. 24 uur lang controleerden we de snelheid op 7 verschillende locaties in onze zone. Daarbij passeerden 3051 voertuigen onze flitscamera. 386 chauffeurs lieten zich verleiden om het gaspedaal wat te diep in te drukken en kwamen op onze foto terecht. Dat betekent dat dik 12,6 % van de gecontroleerde chauffeurs zich - ondanks de vooraf aangekondigde controles - niet aan de snelheidslimiet hield. Met als triest dieptepunt een passage aan 105 km/uur op de Langestraat ter hoogte van het VTI, een schoolomgeving waar je (op dat moment) 50 km/uur mag.

Daar worden wij niet vrolijk van. Onaangepaste snelheid is nog steeds een grote 'killer' in het verkeer. Houd je daarom altijd en overal aan de maximumsnelheid. Want de snelheidslimiet, da's een veiligheidslimiet! Dankjewel aan alle bestuurders die zich wél netjes aan deze limiet houden.