Knokke Run 2024

01.05.2024

Op woensdagmorgen 1 mei 2024 zetten opnieuw veel sportievelingen hun beste beentje voor tijdens diverse stratenlopen in de gemeente. 

De organisatie en lokale politie nemen verschillende verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het sportevent vlot te laten verlopen. Respecteer de verkeerssignalisatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

De start en aankomst van alle loopwedstrijden situeren zich in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark.

Timing start: 

  • 09.30 uur: Engie Knokke Run 21K

  • 10.00 uur:     Persil Kids Run 1,5K (voor 4 tot 12-jarigen)

  • 10.45 uur:     Engie Knokke Jogging en 10K

 Het einde van alle wedstrijden is voorzien om 13.00 uur. Meer informatie vind je terug op de website www.knokkerun.be.


Verkeersmaatregelen

Albertlaan, Elizabetlaan en de Zeedijk zullen  afgesloten zijn op onderstaande tijdstippen:

  • 9.30 tot 10.00 uur voor de passage van de Engie Knokke 21K;

  • 10.45 tot 11.15 uur voor de passage van de Engie Knokke Jogging en de 10K. 

In de Graaf Leon Lippensdreef  zal normaal autoverkeer in beide richtingen mogelijk zijn in de Graaf Leon Lippensdreef tot aan de doorsteek met de Internationale fietsdijk. 

Het recreatieve fietsverkeer zal die voormiddag tussen de Bronlaan en het bezoekerscentrum op de rijbaan van de Graaf Leon Lippensdreef gestuurd worden en dit tussen 9.45 en 10.45 uur.

De straten Paulusstraat, Prinsenbossen, Zevenkote, Paulushof, Sneeuwgorsdreef, Jagerspad, Graaf Jansdijk, Graaf Janshove en Molenschaarde zullen tussen 10.15 tot 12.15 uur tijdelijk afgesloten worden voor de doortocht van de Engie Knokke 10K en 21K. 

In de zone van de Magere Schorre, Duivenlaan, Witte Duivenhof, en Graaf Jansdijk zullen de straten tussen 9.45 tot 11.30 uur tijdelijk afgesloten worden voor de doortocht van de Persil Kids Run en de Engie Knokke Jogging. 

In de Zoutelaan, Sparrendreef, Windevang en Tuinfluiterspad zullen de straten tussen 10.40 tot 11.20 uur de straten tijdelijk afgesloten worden voor de doortocht van de Knokke Jogging.

St-Jorisstraat, De Klerckstraat, De Judestraat, Caddiespad, Helmweg en  Albertlaan: In deze zone zullen de straten tijdelijk afgesloten worden voor de doortocht van 2 loopwedstrijden op onderstaande tijdstippen.

  • Vanaf 9.25 tot 9.50 uur voor de passage van de Engie Knokke 21K;

  • Vanaf 10.40 tot 11.00 uur voor de passage van de Engie Knokke Jogging en de 10K. 

De Helmweg blijft echter afgesloten tot 11.30 uur, doordat de Knokke Jogging komende van de Sparrendreef en het Caddies ook terugkeert via de Helmweg.

Hazegrasstraat: Deelnemers aan de Knokke 21K komen vanuit de Kavel I – straat en lopen rechts op het fietspad richting de Oosthoek tot aan de Kortestraat.

Het recreatieve fietsverkeer zal die voormiddag tussen de Kortestraat de Kavel I- straat op de rijbaan van de Hazegrasstraat gestuurd worden.

Autoverkeer in beide richtingen is mogelijk maar zal hinder ondervinden in de Hazegrasstraat ter hoogte van de Kortestraat waar de lopers de rijbaan van Hazegrasstraat dwarsen en het Jagerspad inlopen.

Oosthinderstraat, Kon. Fabiolalaan, Tamarisklaan, Prins Filiplaan, Konijnendreef,  Valkenpad, Boslaan en Nachtegalenlaan: In deze zone zullen de straten tussen 10.45 tot 11.45 uur tijdelijk afgesloten worden voor de doortocht van de Engie Knokke 10K en 21K. Houd er best rekening mee dat je woning die voormiddag moeilijk bereikbaar of te verlaten zal zijn. 

De straten Jan Devischstraat, Bremlaan, Appollo XI-laan, Bloemenlaan en Notelarenlaan zullentussen 9.45 tot 12.30 uur tijdelijk afgesloten worden voor de doortocht van de Engie Knokke 10K en 21K. 

Parkeerverbod

Op de meeste straten gelegen op het parcours zal in de voormiddag een parkeerverbod van kracht zijn. De straten zullen tijdelijk afgesloten worden voor de doortocht van de loopwedstrijden.

Wekelijkse marktdag

Autoverkeer van en naar de wekelijkse marktdag via de Graaf Jansdijk en de Judestraat zal ernstige hinder ondervinden tussen 09.30 uur en 12.30 uur.

De wekelijkse markt blijft volledig bereikbaar via de Lippenslaan.

Het verkeer dat wegrijdt in de richting van de oude kliniek, zal via de de Judestraat terug geleid worden naar de Albertlaan. 

 

Straten

  • Grondgebied politiezone Damme/Knokke-Heist