Verschillende overtredingen tijdens actie Highway

Vorige week vond de actie ‘Highway’ plaats in samenwerking met de federale politie, Nederlandse politie en de douanedienst. De actie 'Highway' is een gecoördineerde actie in de provincies West- en Oost-Vlaanderen waarbij de op- en afritten van belangrijke wegen simultaan gecontroleerd worden. Op het grondgebied van de lokale politie Damme/Knokke-Heist werd gecontroleerd in de Dudzelestraat tussen de Balkonrotonde en de Dorpsstraat in Westkapelle.

Dispositief

In totaal werden 196 wagens gecontroleerd, waarvan 26 bestuurders aan een grondige controle onderworpen werden. Tijdens de controles werd een verkeersinbreuk vastgesteld bij een bestuurder. Het voertuig was niet verzekerd, niet gekeurd en niet ingeschreven en werd vervolgens gerechtelijk getakeld. Verder werd een proces-verbaal opgesteld van waarschuwing voor tuning. Dit betekent dat de technische eisen van de auto niet in orde waren. Drie bestuurders betaalden een boete wegens een te grote alcoholinname. 

In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446

Labels