Politiezone Damme/Knokke-Heist onthult eigentijdse identiteit: dichter bij de burger en waar ze als team voor staan

Knokke-Heist, 22 januari 2024 - De politiezone Damme/Knokke-Heist onthult haar nieuwe merkidentiteit. Een strategische zet om terug te keren naar haar kern en een nog sterkere connectie op te bouwen met de burgers.  

Persbeeld

De frisse visuele identiteit bouwt voort op de bekende elementen van de politie, maar maakt het eigen voor hun politiezone. Zowel de bekende strepen van de politiebranding als de blauwe tinten kregen een passende kwinkslag. Politiezone Damme/Knokke-Heist is namelijk niet alleen een verbinding van twee regio’s tot één team, maar ook de verbinding tussen politie en burger, toeristen en inwoners, uitdaging en de job. Een rebranding waar een gevoel van connectie, beweging en evolutie centraal staat, was dan ook een logische zet.  De nieuwe look weerspiegelt niet alleen de evolutie van de politiezone, maar benadrukt ook hun toewijding aan iedereen die in aanraking komt met Damme en Knokke-Heist. Of je nu een dagjestoerist bent of om de hoek woont.  

Naast de frisse visuele stijl is het nu op alle vlakken voelbaar dat het politieteam steeds klaarstaat voor de burger. Met een alerte blik, een luisterend oor en een beschermende rol. Van de brochures tot hun aanwezigheid in Damme en Knokke-Heist is deze nieuwe insteek merkbaar. Daarom nemen ze ook afscheid van ingewikkeld taalgebruik en verwelkomen ze heldere boodschappen die aansluiten op de situatie en noden van de burger. “We zijn aanspreekbaar en durven tonen dat achter elk uniform ook een mens van vlees en bloed met een sterke roeping schuilt.” - korpschef Steve Desmet. 

'Jouw politie.' - Een tagline met betekenis 

“We zijn niet dé politie. We zijn jouw politie.”, zegt korpschef Steve Desmet. De politiezone staat in voor een veilige en aangename zone voor iedereen. Die gemeenschapsrol nemen ze ter harte en is ook tastbaar in de nieuwe stijl en baseline. Ze proberen de band tussen burger en politie te benoemen én uit te stralen. Zo gaan ze verder dan de traditionele invulling van de rol van de politie en zetten ze juist de rationele én empathische kant van de job in de spotlight. 

De onthulling van de eigentijdse identiteit markeert een belangrijk hoofdstuk voor politiezone Damme/Knokke-Heist. Het team kijkt dan ook uit naar de verdere uitrol van hun rebranding en de reactie van de burgers. 

Labels