Einde van de campagne Ej me velo gezien?! 2023

De tiende editie van de campagne Ej me velo gezien!? zit erop. De lokale politie Damme Knokke-Heist, gemeente Knokke-Heist en stad Damme sloegen de handen in elkaar met de West-Vlaamse cartoonist Sé (alias van Sebastiaan Geeraert) van SeZart om het initiatief vorm te geven.

Groepsfoto

Repressieve controles



Tijdens twee periodes van 14 dagen controleerde het politieteam in december en januari in totaal 1.872 fietsen. 17 procent was technisch niet in orde, 3,4 procent had ontbrekende of defecte verlichting. De percentages zijn gelijklopend met de editie van twee jaar geleden.

Eindevenement

De jeugdraad van Knokke-Heist organiseerde als afsluiter van de campagne een eindevenement. Alle kinderen die extra zichtbaar waren tijdens de controles, kregen de kans om op zondag 5 februari in de Marge naar een prijsuitreiking te komen. Tijdens een welverdiend ontbijt feliciteerde motorrijder Stef de kinderen en gaf een woordje uitleg over de cijfers van deze editie. Op het laatst kregen ze elk een RIDR light om nog zichtbaarder te zijn in het verkeer.

Labels