Politie Ronse koopt superflitser

De Politie van Ronse heeft een nieuw systeem voor snelheidscontroles in gebruik genomen. Dit heeft tal van voordelen waardoor nu praktisch overal in Ronse controles kunnen uitgevoerd worden. Wij hopen hiermee de bestuurders te overtuigen zich aan de maximum snelheid te houden en het aantal verkeersongevallen verder te doen dalen.

Verkeersveiligheid is één van de 3 prioriteiten in het Zonaal Veiligheidsplan 2014-2019 van de Politie Ronse. Ook al kunnen we sedert 2010 een bijna continue daling van 15% van het aantal verkeersongevallen waarnemen, toch is elk ongeval er één te veel. Vorig jaar vonden er 408 verkeersongevallen plaats in Ronse, waarvan 1 met dodelijke afloop en 83 met gewonden.

Een te hoge of niet aangepaste snelheid is vaak de oorzaak van een verkeersongeval. Bovendien blijkt uit de laatste bevolkingsbevraging dat heel wat inwoners zich ergeren aan onaangepaste snelheid.

De Politie van Ronse beschikt over 2 flitsvoertuigen met analoge camera's. De oudste camera is ondertussen 20 jaar oud en wordt nu vervangen door een 'superflitser'. Het nieuwe toestel heeft tal van voordelen die we hier graag even opsommen.

De nieuwe snelheidscamera kan gemonteerd worden op elk voertuig van de Politie waardoor de herkenbaarheid een pak moeilijker zal worden. Dit kan zowel op een gestriped voertuig als op een anoniem voertuig.

Hij kan ook geplaatst worden op een driepikkel die op een afstand van het voertuig kan opgesteld worden.

Tot slot kan hij geplaatst worden in een Diftar-container zodat hij ook in smalle straten kan ingezet worden waar de Politie nu moeilijk of niet kan controleren. Ook deze opstelling kan op een afstand van het voertuig opgesteld worden.

Het radarsysteem laat toe om tot 6 rijstroken gelijktijdig, in beide rijrichtingen te controleren. Zo kunnen bij voorbeeld bij een snelheidscontrole in de Ninoofsesteenweg of in de Berchemsesteenweg alle voertuigen op de vier rijstroken in beide richtingen worden gecontroleerd.

Een digitale kleuren HD fotocamera en een onzichtbare infrarode flash zorgen onder alle omstandigheden voor een optimale kwaliteit van de opnames. Door de onzichtbare flits zullen de bestuurders niet merken dat er een snelheidscontrole is en de tegenliggers niet meer kunnen waarschuwen.

Uit de resultaten van de flitscontroles van 2016 blijkt dat 96% van de bestuurders de snelheidsbeperkingen respecteren. Samen kunnen we dus zorgen voor een veiliger verkeer in Ronse.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Ronse via het contactformulier of telefonisch via 055 33 70 33.