Opgelet!! Phishing sms!

Do 18.04.2019 - 15:47

Het Parket Oost-Vlaanderen is in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen een onderzoek gestart naar frauduleuze SMS berichten die sinds deze ochtend in naam van AXA worden verstuurd vanuit het verkort nummer 8128.

In een eerste bericht wordt een link gegeven om te voorkomen dat jouw rekening wordt opgeschort. Klik je op deze link, dan vragen ze om jouw kaartnummer en codes in te geven.

Ga hier zeker niet op in! Met deze gegevens wordt jouw rekening leeggehaald! Een bank vraagt nooit vertrouwelijke gegevens via SMS bericht.

Heb je de link toch al geopend en jouw gegevens ingegeven, contacteer dan zo snel mogelijk jouw bank of laat jouw bankkaart blokkeren via card stop op 070/344.344.

Heb je financieel nadeel, dan kan je klacht neerleggen bij de politie.

Informatie:

@parketOVL

http://www.om-mp.be/nl/uw-om/parketten-procureur-konings/oost-vlaanderen/persberichten

Pers.parketOVL@just.fgov.be

Flitsmarathon 3 & 4 april

Wo 03.04.2019 - 14:14

Flitsmarathon: Zware voeten geraken niet ver!


BRUSSEL, 02/04/2019. - De Federale Politie en Lokale Politie houden woensdag 3 april 2019 vanaf 6 uur 's ochtends opnieuw een 'flitsmarathon'. Gedurende 24 uur zullen er in heel België op autowegen en secundaire wegen tal van snelheidscontroles plaatsvinden. De Federale Politie kan voor deze actie rekenen op de medewerking van 127 lokale politiezones.

Tijdens de controles zullen vaste en mobiele flitscamera's worden ingezet. Bij de vorige editie in oktober laatstleden beging 2,54 % van de gecontroleerde bestuurders (ofwel 27 877 bestuurders) een snelheidsovertreding.


Met deze actie wil de politie bestuurders sensibiliseren om trager te rijden en ze hoopt zo weinig mogelijk boetes te moeten uitschrijven. Een gedragsverandering bij de weggebruiker kan niet anders dan een positieve impact hebben op de verkeersveiligheid. Dat zorgt automatisch voor minder ongevallen en, bijgevolg, voor minder slachtoffers die jaarlijks door overdreven snelheid om het leven komen!
Op 4 april 's avonds zullen de resultaten van deze actie kenbaar worden gemaakt.

Oprechte liefde of bedrog? Help vriendschapsfraude mee voorkomen - FOD Economie

Ma 10.12.2018 - 14:45

Fraude komt overal voor. Ook op sociale media en datingsites. Vaak lijken oplichters zó betrouwbaar, dat het niet eens zo moeilijk is om met iemands geld te gaan lopen. Ze proberen mensen in de val te lokken door een vertrouwensband op te bouwen en in te spelen op gevoelens. Maar uiteindelijk vragen ze om geschenken, persoonlijke gegevens en vooral: geld.

Dit jaar ontving de FOD Economie al 382 meldingen over vriendschapsfraude. In meer dan de helft van de gevallen betaalden de slachtoffers aan de oplichters, in totaal voor een bedrag van bijna 4 miljoen euro. In één geval verloor het slachtoffer zelfs 500.000 euro.

Daarom voert de FOD Economie een campagne om burgers te sensibiliseren en te waarschuwen voor de valkuilen van vriendschapsfraude.

Help online oplichting mee voorkomen!!

Lees meer →