1 dag niet - Nationale actiedag tegen woninginbraken

Op 26 oktober vindt de vijfde editie van '1 dag niet' plaats, de nationale actiedag tegen woninginbraken. Tijdens de week van 22 tot en met 28 oktober worden tal van initiatieven georganiseerd.

Het doel van deze actie is burgers informeren en sensibiliseren met betrekking tot het onderwerp en hen bewust maken van goede gewoonten en beveiligingsmaatregelen die ze kunnen nemen om het risico op een inbraak te verkleinen. Als burger kan je ook zelf het initiatief nemen om een actie rond '1 dag niet' te organiseren. Zo kan je een winterbarbecue organiseren om je buren beter te leren kennen en een oogje in het zeil te houden.

Onze diefstalpreventieadviseurs zullen op 26/10 aan de bewoners van appartementsgebouwen inbraakpreventieadvies geven. Daarnaast zal BE-Alert gepromoot worden en zullen er tips worden gegeven hoe een goede getuige te zijn.

Meer info kan je terugvinden op www.1dagniet.be of op de facebookpagina van '1 dag niet'.

Inbraakpreventieadvies

Je kan bij de preventiedienst altijd terecht om gratis en vrijblijvend inbraakpreventieadvies in te winnen. Een diefstalpreventieadviseur komt dan ter plaatse en geeft advies met betrekking tot beveiligingsmaatregelen op maat van de woning. Wanneer een inbreker te veel tijd moet spenderen om een woning binnen te geraken, wordt de kans op betrapping groter en zal hij eerder geneigd zijn de inbraakpoging te stoppen. Wil je graag beveiligingsadvies of een infoavond organiseren? Neem dan contact op met onze preventieadviseurs op T 055 42 60 00 of mail naar PZ.Brakel@police.belgium.eu.